Lamborghini Blancpain Super Trofeo - szuperkupa két magyar pilótával!

2009-ben indul a világ leggyorsabb márkakupa-sorozata. Még soha nem rendeztek hasonló versenysorozatot összkerékhajtású autókkal.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Lamborghini idén októberben jelentette be, hogy a DTM, FIA GT és FIA WTCC versenyek betétfutamaként új európai kupasorozatot indít. A világ leggyorsabb márkakupájának tervezett Lamborghini Blancpain Super Trofeo 18 futamát jövőre hat országban (Angliában, Belgiumban, Olaszországban, Németországban, Spanyolországban és Franciaországban) rendezik meg. A mezőny először Silverstone-ban rajtol el - jövő májusban.

A versenysorozatra olasz támogatással és a Lamborghini Berlin segítségével megalakult "green.hope RACING Helge Leonhardt" csapatban két magyar pilóta is helyet kapott. A csapat névadója - Helge Leonhardt - a Lamborghini Berlin tulajdonosa.

A Super Trofeo-n "hivatásos" és "gentleman" kategóriában indulnak a versenyzők és az már biztos, hogy a magyar "gentleman" Szemerszky Zsolt, a "profi" csapattag pedig Válint Tibor lesz, aki a Ferrari Challenge-ből igazolt át a Lamborghini-csapathoz és az idén Mugelloban első helyezéssel zárta az évadot. A "gentleman" kategóriában olyan versenyzők indulhatnak, akik már versenyeztek nemzetközi mezőnyben, de még nem rendelkeznek nemzetközi "A" licencszel. Zsolt 27 éves, ő is jó "ajánlólevéllel"érkezett a Lamborghini-hez: élete első komoly versenyén tavaly indult Olaszországban, a Monza-i Lotus Cup Europe-on egyből a második lett. Eddig Burkus Egon irányításával egy Lotus-szal edzett, ezentúl a kupasorozatra épített, 570 lóerős, összkerékhajtású(!) Lamborghini Gallardo SuperTrofeo-val gyakorolhat a gyári pályán Sant'Agata-ban. A SuperTrofeo-t 5.2 literes V10-es IDS (közvetlen befecskendezéses) motor hajtja, amelynek 6500-as fordulaton 540 Nm a nyomatéka. Mindössze 30 ilyen autó épült, amelyeket privát versenyzők és Lamborghini-kereskedők is megvehettek. A Blancpain SuperTrofeo ára 200 000 euro. Egy autót a gyár is indít a szuperkupán, ezzel ismert versenyzők népszerűsítik majd a futamokat.

A magyar csapattagok január 15-én Budapesten mutatkoznak be, amikor a csapat tiszteletét teszi Magyarországon. A sajtótájékoztatón mindenki megcsodálhatja majd az autókat és személyesen megismerkedhet a csapat tagjaival is. A "green.hope" utazó létszáma 55 fő lesz, de a csapatban még 4 nyitott hely van. Január 15-én az is kiderül, miért.