Meglestük: így készül a Ford Fiesta...

...és így utazik Amerikába az első száz "különleges ügynök". Indul a Fiesta Mozgalom!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

"Egy dolog beszélni az autóról, de egészen más dolog beleültetni embereket, hogy kipróbálják" - mondta Connie Fontaine, a márka-koordinációs menedzsere, a Ford legújabb tengerentúli kampányának beharangozóján. A Fiesta Mozgalom keretében az USA-ban hamarosan kiválasztanak 100 olyan leendő vásárlót - a leendő "különleges ügynököket" - akik hajlandók arra, hogy egy hónapon át ne csak kipróbálják az új Fiestát, de közösségi honlapokon – mint például a facebook, a Flickr vagy a YouTube – közzétegyék az autóval szerzett tapasztalataikat is. Az ügynököket arra bátorítják, hogy a tesztutak során a barátaikkal, ismerőseikkel is próbáltassák ki az autót.

Az észak-Amerikának szánt 100 darab ötajtós Global Ford Fiesta a kölni üzemben készült, az autókat 1.6 literes, 120 lóerős Ti-VCT benzinmotorral szerelték. Az új kisautó a jövő év elején jelenik majd meg az USA márkakereskedéseiben.

Időközben Kölnben elkészült a Fiesta ECOnetic is, az európai Fiesta-család legújabb tagja. A különleges kialakítású, 90 lóerős, részecske-szűrős (cDPF), 1.6-os Duratorq TDCi motorral szerelt autó a Ford eddigi legtakarékosabb Fiestája, amelynek vegyes ciklusban mért fogyasztása mindössze 3,7 liter gázolaj száz kilométeren. A motor CO2-emissziója is rendkívül alacsony, csak 98 g/km.