Hárommillió dollár sok vagy kevés egy hetesért? Az ötöst egy hetesért adták

12,2 millió dollár jött össze azon a jótékony célú árverésen Abu Dhabi-ban, ahol összesen 52 rendszámot árvereztek el.

Talal Ali Mohammad Khouri

Talal Ali Mohammad Khouri kedvenc hetese

Az Abu Dhabi-i Emirates Palace Hotel belekerült a Rekordok Könyvébe: a napokban ebben a szállodában árverezték illetve adták el a világ legdrágább rendszámát. Az arab országban most az alacsonyabb (rend)számjegyekre hajtanak azok, akiknek már nincs mire hajtani. Talal Ali Mohammad Khouri rendszámgyüjtő üzletember, a helybeli Kereskedelmi Kamara igazgatótanácsának tagja a múlt hónapban közel 7 millió dollárért vásárolta meg az Egyesült Arab Emirátusok 5-ös rendszámát, most "csak" 3 milliót fizetett a 7-esért. Ez is a kedvenc száma.

A rendőrség és az Abu Dhabi Islamic Bank által szervezett árverésen mindössze százan licitáltak. Egy belügyi illetékes szerint ennek az volt az oka, hogy "a többiek elmentek nyaralni". A győztes Khouri az 50-es rendszámot is elnyerte, ezért is fizetett 3 milliót helyi pénzben. "Boldog vagyok, mert a pénz jó helyre kerül!" - mondta az árverés végén. Kapós volt még a 66-os, a 97-es, a 786-os és az 544-es Abu Dhabi rendszám is.

Az árverésen befolyt 12,2 millió dollárt - ennyi volt 52 rendszám ára összesen - jótékonysági célra, részben balesetekben megsérült autósok rehabilitációjára fordítják.