Meglestük az új Ford Ranger-t a FoS-on...

... de ott volt az új Ford Focus RS is!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Goodwood Festival of Speed

Mint 1993 óta minden évben, az idén is megtartották a Goodwood Festival of Speed-et, a FoS-t, Európa legnagyobb oldtimer találkozóját és autóversenyét. A sebesség, a veterán autók és motorok szerelmesei július első hétvégéjén találkoztak az angliai West Sussex-ben, az Earl of March ősi birtokán, a Goodwood House parkjában. Volt ott minden: terepezés, erdei rally, supercar verseny, autó- és motorshow meg garden party.

A Ford a kezdetek óta támogatja a fesztivált, idén hat Ranger Super Cab Thunder-t kaptak szervezők az előkészítő és pályafenntartási munkákhoz. Mint kiderült, az ötszemélyes, 4x4-es Ranger nemcsak mint "csapatszállító", de 3 tonnás vonóerejével mint vontató is helyes választás volt. Kényelmes üléseit, klímatizált fülkéjét és csendes belső terét dícsérték a rendezők, amikor visszaadták az autókat.

A frissített európai Rangert a 2012-re ígért teljesen új globális modell előfutáraként mutatták be a tavaszi genfi Auto Show-n. A brit közönség a fesztiválon láthatta először "akcióban", Nagy-Britanniában szeptemberben kerül a kereskedőkhöz.

A Sebesség fesztiválján egyébként az "öreg bringák" között számos Ford legenda is feltűnt, köztük egy olyan autó-ikon, mint az Mk1 Ford Escort Mexico, amellyel Hannu Mikkola kétszer is megnyerte a London-Mexico rally-t - először 1970-ben, majd másodszor 1995-ben. A fesztiválon ott volt a legendás pilóta is, az autót ő vezette. Az újdonságok között a supercar kategóriában állt rajthoz az új Ford Focus RS.

Ford Rangers galéria

Ford RangerFord RangerFord RangerFord Ranger