Rallye-csomag a Mopartól - a Jeep Compass új tréningruhát kapott

A Jeep folytatja a világhódító erőfeszítéseit, most optikai tuninggal ad sportosabb stílust a Compass-nak.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Mopar (MOtor PARts) a Dodge, a Chrysler és a Jeep hivatalos alkatrészbeszállítója, szervize és tuningcége Amerikában. A csomag kialakításával a hagyományos "Jeep arc" ráncait lesimítottották, a Compass-t modern tréningruhába öltöztették. A nálunk nemrég bemutatott Jeep Compass Sport és a Jeep Compass Limited gyári kiegészítő felszerelései közé még az idén itthon is felkerül az egész világon rendelhető Rallye-csomag.

A 2005-ös frankfurti Autószalonon jelent meg először a sportosan öltözött Compass Rallye Concept. Az USA-ban sikeresen mutatkozott be, mint sorozatban gyártott modell, így hamarosan Európában is megjelent. Angliában nincs is más felszereltséggel a kereskedőknél, csak Freedom Drive 1 összkerékhajtással és a rallye-csomaggal. Feketére fújt 18"-os aluminium keréktárcsák, a hátsó tető- és oldal-spoilerek, alacsony, áramvonalas lökhárítók, extra köd- és kiegészítő lámpák - főleg optikai tuninggal adnak sportos stílust a Compassnak. A piaci felmérések szerint így kapósabb lesz az európai vásárlók körében. A Dodge Caliber Euro platformra épült Compass (és a Patriot is) 4x2 és 4x4 hajtású változatai fekete, ezüst, zöld, kék és vörös színben, 2.4 literes négyhengeres benzines vagy a kétliteres VW dízelmotorral rendelhetők.

Tény, hogy a kétezer dollár alatt kapható Rallye Package a sportos szabadidőautót izmosabbá, dinamikusabbá teszi. Lehet, hogy ezúttal a piackutatók jól tippelnek, az atléta kapósabb lesz?

Az USA-ban a kompakt SUV szegmensbe tartozó autókból 2006-ban 520 045 darabot értékesítettek, ez 34 százalékkal több, mint a 2005-ben eladott 387 828 SUV. Ha a növekedés üteme változatlan marad, ebben a szegmensben 2016-ra 814 000 autó eladását prognosztizálják.