Meglestük: így készül a 4x4-es Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV!

Tudtuk, hogy csak 2,7 autót szerelnek össze naponta, ...de erre azért mégsem számítottunk.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A National Geographic kamerái az Ultimate Factories sorozatban különleges gyárakat kerestek fel. A Lamborghini-hez éppen akkor érkeztek, amikor néhány példány elkészült az egyedi igények szerint gyártott 350 darabos LP 670-4 SuperVeloce sorozatból a Sant’Agata Bolognese Factory szerelőcsarnokában. Az autót összesen 130 szerelő rakja össze kézzel(!) a mindössze 14 munkaállomásból álló dupla gyártósoron. A technikusok a műveleti sorrendet előzetesen memorizálják és a két és fél órás saját ütemük alatt már emlékezetből dolgoznak.

A gyárban a legprecízebb munka a motorszerelés, minden - szintén kézzel összeszerelt - 12 hengeres V-motort két órán át tesztelnek egy számítógéppel vezérelt fékpadon, hogy aztán két technikus kevesebb, mint két perc alatt beemelje az autó közepén kialakított bakokra. További két óra szükséges ahhoz, hogy a motorhoz kapcsolódó minden vezeték, cső és csatlakozó a helyére kerüljön.

A közel 85 milliós, négykerékhajtású SuperVeloce (S-V) mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 340 km/óra. Az S-V változat könnyebb és harminc lóerővel erősebb, mint a "fapad" Murcielago LP640.

Minden autót a vevő egyedi kívánságaihoz szabnak, ezért aztán a gyártósorról összesen 2,7 autó gördül le naponta...