F999 - utcai Safety Car felügyeli a főváros forgalmát...

...az Egyesült Arab Emírségekben. Az Abu Dhabi Police villoghat a világ első F1-es rendőrautójával.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix óta az arabok sebességlázban égnek és olyan gyorsan száguldoznak méregdrága és szupergyors autóikon az Emírségek tükörsíma útjain, hogy a helyi rendőrségnek lépnie kellett. Léptek is, sőt innen nézve mintha kicsit még túl is reagálták volna a problémát.

A fővárosban villámgyorsan 100 új Chevrolet Camaro SS járőrkocsit állítottak szolgálatba, és egyenruhába bújtattak egy Nissan GT-R sportkocsit is. A 485 lóerős összkerékhajtású rakéta 3,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, de kiderült, hogy a Nürburgring japán bajnokának 310 km/órás végsebessége kevés a Ferrari-k és Lamborghini-k ellen, a Bugatti-król már nem is szólva.

A rendőrflotta ezért most új zászlóshajót kapott: a világon először átépítettek egy Formula 1-es autót járőrkocsinak! A világ jelenleg leggyorsabb rendőrautóján nemcsak jól mutat a hátsó szárnyakba épített kék- és piros lámpa, de a teljesítménye is káprázatos: az együléses, 800 lóerős elfogó vadász végsebessége 400 km/óra!

Ennél sokkal többet nem is árultak el az F999-ről, viszont szolgálatba állításának alkalmából látványos ceremóniát, amolyan dísszemlével egybekötött rendőrnapot rendeztek a Grand Prix helyszínén, Yas Marina-n. A rendőrségi arzenál fejlődését bemutató menet élén egy olyan dióverő puskát vitt egy beduin, amilyennel még a teveszart őrizték a sivatagban az olajbiznisz előtt, majd utána következtek a valaha szolgált járművek, a dromedártól kezdve egészen a napjainkban használt Police-Segway-ig.

Állítólag az ünneplő tömegben hangzott el a következő, igencsak megszívlelendő jótanács: - Ha visszapillantó tükrödben egy alacsonyan szálló Chevrolet Camaro SS, Nissan GT-R vagy egy F999 tűnik fel, ne törődj vele, néhány másodperc múlva úgyis megelőz téged!