New Year. No Limits. Travis Pastrana átrepült 2010-be...

1 beszólás

Megtörtént a csoda! A Red Bull szárnyakat adott az X Games legnagyobb sztárjának!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A négyszeres amerikai rally-bajnok és kilencszeres X Games aranyérmes Travis Pastrana stílszerűen egy 4x4-es Subaru Impreza WRX STI-vel repült át az új esztendőbe. Ő csinált a világon először teljes hátraszaltót motorral, de ugrott már ki repülőgépből ejtőernyő nélkül is...

A mutatványra 75 000 néző előtt került sor a tengerparton, Long Beach-en. Első 2010-es kampányát és az "Új Év. Korlátlanul." szlogen bevezetését világcsúcskísérlettel kötötte össze a Red Bull: a rally autóval elért távolugró rekord eddig 52 méter volt, ezt akarta Travis "túlszárnyalni".

Pastrana a Pine Avenue Pier bejáratától vette a lendületet, kb. 150-re gyorsult a Subaruval, aztán mintha "szárnyakat kapott" volna, 82 métert repült a víz felett, végül egy uszályra épített rampára érkezett. Még soha senki nem repült ilyen nagy távolságra versenyautóval, így az új világcsúcs megszületett! A hihetetlen mutatvány talán legszebb pillanata az volt, amikor Travis autója a landolás után keresztbe fordult, de még így is nekicsapódott a palánknak. Rövidre szabták a kifutót. Ekkora ugrásra senki sem számított...

- Nagyon ideges voltam egész nap, de amikor beültem a kocsiba, teljesen megnyugodtam - mondta az ESPN élő közvetítésében Pastrana. - A Subaru Impreza egy jól kiegyensúlyozott versenykocsi, ideálisan viselkedett repülés közben. A gyári autónak csak a futóművét kellett megerősíteni és beépíteni a bukókeretet - máris készen állt a repülésre. - A legjobban azon szórakoztam, amikor láttam, hogy jön felém a palánk és tudtam, hogy már nem tudok megállni. Azért boldog vagyok, mert én is, meg az autó is megúszta a kalandot. Ez az év igazán jól kezdődött!

Travis a produkció végére még egy meglepetést tartogatott: a közönség ovációjával kísérve egy látványos hátraszaltóval az óceánba csobbant a Rainbow kikötőben. Szilveszterkor.

New Year. No Limits.