Citroën DS3 - egy új történet kezdete

Áprilisban érkezik a kereskedőkhöz a megújult DS-család első tagja.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Citroën részéról a DS, a Different Spirit elnevezés ezúttal nem csupán szimpla marketing-fogás, hanem arra utal, hogy a DS3-sal induló új modell-sorozat tényleg egészen másfajta szellemiséget ígér, mint a korábbi autók.

Az újdonság legnagyobb attrakciója a tulajdonos egyéniségéhez kötődő külső megjelenés: az exkluzív városi kisautó összesen hétféle felszereltségi változatban kerül gyártásba, és megrendeléskor a vevő a saját ízlése szerint választhatja ki nemcsak a karosszéria, hanem a tető, a külső tükrök, a felnik és a műszerfal egyes részeinek színét is.

A 3,95 m hosszú, 1,71 m széles és 1,46 m magas autó erénye az is, hogy igen jól sikerült kialakítani belső terét, emiatt jelentősen megnőttek a lábterek. Elöl a magasabbra emelt műszerfal, hátul pedig az első ülések vékonyabb háttámlái és a kombiszerű tetővonal miatt lett nagyobb a hely. Az alapból 285 literes csomagtér mérete az 1/3-2/3 arányban osztottan dönthető támlájú hátsó üléspad mozgatásával tovább bővíthető.

A C3-ra épülő DS3 ötféle Euro 5-ös motorral rendelhető, kétféle 1.6 literes HDi FAP dízelből - az egyik 110, a másik 90 lóerős - és háromféle - 1.4 és 1.6 literes benzinmotorból lehet választani. A benzines, turbofeltöltéses THP 150 és a szívó VTi 120 automata váltóval is megrendelhető, a VTi 95-höz és a dízelekhez öt vagy hatfokozatú manuális váltó tartozik.

Minden változatban szériafelszereltség a 6 légzsák, az ESP, az ABS, az elektronikus fékerő-elosztó (REF) és a vészfékrásegítő (AFU), valamint a hátsó szélső ülésekre felszerelt Isofix gyerekülés rögzítő.

A tesztpilóták eddig kétmillió kilométert futottak az új modellel a menetpróbák során.