Peugeot 4007 - az oroszlán ugrani készül

2 beszólás

Az oroszlán már a körmeit élesíti, a vásárlókra várhatóan 2008 januárjában csap le. Most kiszivárgott az ára is.

Peugeot 4007

Az új SUV-ot hét és fél millió körüli árral indítják, ezért a pénzért egy négyhengeres, benzines, 2.4 literes, 170 lóerős fronthajtású autót kapunk. Vélhetően sokan keresik majd a dízelmotoros változatot is, különösen, hogy a 2.2 literes HDi fogyasztása a gyári adatok szerint csak 7,2 liter. A dízelváltozat mintegy 500 000 forinttal kerül majd többe. Érdekes, hogy Németországban a szintén Mitsubishi Outlander alapú, hétüléses Citroën C-Crosser árát ennél 350-400 ezer forinttal többre tartják. A CVT automata-váltóval szerelt dízel "Platinum" topmodell ára 9,5 millió körül lesz. Ezért már 18"-os könnyűfém-felni, xenonlámpák, sötétített üveg, hátsó parkolószenzor, CD-váltó, bőrkárpit, első-ülésfűtés, motoros első ülés és riasztó is jár.

A "Tendance" felszereltség kizárólag ötüléses, a két magasabb fokozat, a "Sport" és a "Platinum" hétüléses, 5+2 konfigurációban is kapható. Minden modellben alapfelszereltség az automata-klíma, az ESP, a CD-s rádió, a tempomat és a fényérzékelő a világítás automatikus ki-be kapcsolásához. A "Sport" felszereltséghez 16"-os alumínium keréktárcsák, ködlámpák, "alumínium-optikájú" tetősín, krómozott kilincsek, bőrkárpit és bőrkormány tartozik.

A piaci bevezetés marketing-stratégiai érdekessége, hogy a drágább modellekkel indítanak, az olcsóbbak, - így az alapmodell is - csak később érkeznek.