A BMW már rákattant az iPhone-ra

Alig jelent meg az új Apple iPhone, az amerikai piacra gyártott BMW modelleket máris hozzáigazították.

Apple iPhone

Mindig egy kicsit gyorsabban, mint a többiek: a bajoroknál ez nemcsak az autókra igaz, de az innovációra is. Néhány nappal a hivatalos premier után itt a hír: legtöbb amerikai BMW modell máris kompatibilis az iPhone-nal.

A tengerentúlon most az iPhone a hatalmas szenzáció, a vérbeli "okostelefon", amely minden funkcióval rendelkezik, amire csak vágytak a fogyasztók, webes böngészésre, levelezésre, zenehallgatásra és filmnézésre egyaránt alkalmas. Kiegészítették vezeték nélküli hálózati kapcsolattal, WiFi-vel is. Amikor az érzékelője talál egy úgynevezett Hot Spot-ot, a készülék automatikusan átáll a sokkal költségesebb mobilhálózatról a WiFi-re és a Skype-on keresztül lehet vele telefonálni. Érintőképernyője szokatlanul nagy, a kezelőfelületet és a kijelzőt egyaránt magába foglalja és mindössze négy gomb van rajta.

A két legfontosabb funkcióját, a telefon és az iPod kihangosítását a legtöbb BMW modell eddig is tudta a Bluetooth-al illetve az USB audio bemeneten át. Most megoldották azt is, hogy az iPhone-képernyő funkcióit az autó saját kijelzője is átvegye, így vezetés közben nem kell a telefonra figyelni.

Amerikában tehát mindez már működik, az év végére, amikorra az iPhone európai bevezetését igérik, már az európai BMW-ket is felkészítik az okostelefon fogadására.