Meglestük: így készült Schumacher aranyozott sisakja!

1 beszólás

Méltó ajándékot kapott 20 éves versenyzői pályafutásának jubileumára a hétszeres F1-világbajnok.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

- Az egész életem, a versenyzői pályafutásom, minden Spa-hoz köt, ide, ahol az egész elkezdődött és ahol annyi nagyszerű sztori született - ezekkel a szavakkal emlékezett vissza a hétszeres világbajnok az idei Belga Nagydíj után rendezett banketten F1-es pályafutásának első állomására.

Michael Schumacher a Circuit de Spa-Francorchamps pályán 1991. augusztus 25-én állt először rajthoz és bár első versenyén még egy teljes kört sem tett meg (a Jordan versenyautó kuplungjának hibája miatt fel kellett adnia), a "szakma" azonnal felfigyelt rá - tudták, hogy ez előtt a srác előtt nagy jövő áll. Élete első F1-es versenyén az első 400 méteren - ameddig az autója rendben volt - két olyan, akkori sztárt is megelőzött, mint Jean Alesi (Ferrari) és Nelson Piquet (Benetton)! Az 1992-es Belga Nagydíjon pedig már ő locsolta pezsgővel Nigel Mansell-t és Riccardo Patrese-t (Williams-Renault)...

Ami a "nagyszerű sztorikat" illeti, az elsőt már az 1991-es futam előtt feljegyezték: az újonc Schumi csütörtökön este többször is végigbiciklizett(!) a hírhedten nehéz, hét kilométeres pályán, csak azért, hogy megismerje kritikus pontjait.

Az idén 42 éves élő legenda - 20 éves versenyzői múlttal a háta mögött - változatlanul aktív és színaranyként ragyog. Talán ezért is lepte meg a "Golden Twenties" jubileum alkalmából egy 21 karátos aranyfüsttel borított sisakkal a Schuberth GmbH. Jens Munser, a cég dizájnere úgy gondolta, hogy a ritka fémből készült bevonattal emlékeztetheti Schumit leginkább az "Arany Huszasra". - Természetesen rendkívül hízelgő számomra, hogy a Schuberth ilyen nagyra értékeli életművemet és elkészítette nekem ezt a sisakot. Óriási ötlet és eddigi együttműködésünk méltó kifejezése - nyilatkozta a Jordan (1991), a Benetton (1991–1995) és a Ferrari (1996–2006) egykori és a Mercedes GP Petronas jelenlegi sztárja. Az életmű: 68 első rajtkocka, 154 dobogós helyezés, 91 győzelem, 7 világbajnoki cím.

A Schuberth azért csinált egy kis aranyfüstöt magának is: a sisakról Schumi minden egyes, a Formula 1-ben eltöltött éve emlékére készített egy másolatot, a 20 aranyszínű replika a cég webshopjában rendelhető meg. A bevételből a FIA 2020-ig tartó "Action for Road Safety" közlekedésbiztonsági kampányát támogatják.


- Schumacher, a vasárnapi vezető
- Mercedes-Benz SLS AMG - Michael Schumacher a fény az alagút végén?
- Schumi ingben, sisak nélkül... de újra Ferrariban!
- F430 Scuderia - Schumacher hű marad a Ferrarihoz
- Schumacher most a biztonságosabb utakért hajt

- Meglestük: így tesztel a Volkswagen!
- Meglestük: így készült a Chevrolet 1936-ban
- Meglestük: így készül a Lamborghini Aventador LP700-4!
- Meglestük: így készül a Ferrari 458 Italia motorja!
- Meglestük: így készül az Aston Martin One-77!
- Meglestük: így tesztelik az oroszok a legújabb katonai járműveket!
- Meglestük: így készül a Volga Siber!
- Meglestük: így készül a Dacia Duster!
- Meglestük: így készül a Chevrolet Volt!
- Meglestük: így készül az Év Villamosa, a Nissan LEAF!
- Meglestük: így készült a Willys Jeep!
- Meglestük: így készül a hibrid Toyota Auris!
- Meglestük: így fotózta Dave LaChapelle a Maybach Zeppelin-t
- Meglestük: így cserélnek olajat a francia csókosok...
- Meglestük: így készül a 4x4-es Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV!
- Meglestük az új Ford Ranger-t a FoS-on...
- Dacia H79 SUV - meglestük a legújabb román telekjárót!
- Meglestük Putyin terepszínű terepjáróját!
- Meglestük: így készül a Ford Fiesta...
- Meglestük: így készül az Audi Q5!