Siettek a japánok - megcsúszott és rommá tört a Ferrari-flotta

A japán autósztrádák történetének legdrágább karambolja lehet a december első vasárnapján történt tömeges baleset.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Tucatnyi méregdrága sportkocsi tört össze a szakadó esőben, amikor a 20 autóból álló konvojban az egyik Ferrari 60 éves vezetője egy ügyetlen sávváltási manővert követően a nedves úton megcsúszott és a Chugoku Expressway szalagkorlátjának ütközött. A mögötte haladóknak már nem sikerült kikerülni és rendesen leamortizálták egymást. A rommá tört nyolc Ferrari, a Lamborghini Diablo, a három Mercedes és a konvojon kívüli Nissan Skyline valamint Toyota Prius az azon az útszakaszon megengedett 80 km/óra helyett 140-160-al száguldott. A sportkocsik utasai valamennyien a hirosimai Motor Festival-ra igyekeztek.

A légzsákoknak köszönhetően szerencsére súlyosabb személyi sérülés nem történt, de tíz könnyebb sérültet kórházba kellett szállítani. A balesetért felelős férfi gyorshajtás miatt akár 3 év börtönt is kaphat.

A műszaki mentőknek hat óra alatt sikerült eltakarítani a roncsokat.

A második videóban a balesetről tudósító riporter a japánoktól megszokott kedélyességgel számolja össze, hogy a kb. 900 millió forintot érő kocsikban mintegy kétszázmilliónyi kár keletkezett, és a legtöbbjük - beleértve a Ferrari 355-ös, F430-as, F360-as és F512-es csodákat - totálkáros lett.