TC Showtime - Swamper-rel jöhet akár a világvége is?

A GM LSX motor a ládában még csak 620 lóerős volt, de mire a csővázban először felhorkant, már 700-ra combosodott!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Tim Cameron, a jármű kiötlője nemcsak sziklát szeret mászni terepjárójával, hanem szenvedélyes off-road videós is. A terepjárósok Amerika-szerte csak TC-ként emlegetik, és sokan közülük neki köszönhetik, hogy a terepezés a hobbyjuk lett. TC igazi "YouTube Hero", több mint 1000 alkotása terjed a világhálón.

A kis Tim 15 évesen már naphosszat ott "lógott" a helybéli off-road shopban Tennessee-ben, 18 éves korában pedig barátai segítségével egy Jeep CJ-ből megépítette első sziklamászóját, mert hamar rájött, hogy akkor készül a legjobb film, ha a főszereplőt az operatőr saját maga "álmodja meg". Elnézve a tavaly elkészült csővázas szörnyet, az biztos, hogy TC-nek időnként rémálmai is vannak...

A "szörnyeteg", a legújabb négykerékhajtású, négykerék-kormányzású Rock Crawler buggy karosszériája és a motortuning a Jimmy Smith Motorsports műve. A beadlock-os, 43"-os INTERCO Super Swamper TSL/SX gumiabroncsokkal szerelt, könnyed, de 700 lóerős sziklamászóról már-már azt gondolhatnánk, hogy túléli a világvégét is - amikor a bal első kerekét váratlanul maga alá gyűri.

Persze az is lehet, hogy előre megtervezett malőr történt, hiszen ne feledjük, a sziklamászó neve: Showtime!