Geneva Motor Show 2012 - az Opel Ampera nyerte el a Car of the Year 2012 címet!

A 82. International Motor Show kapui csak március 8-án nyílnak meg a nagyközönség előtt, de a Palexpo-n máris felpörögtek az események.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az idei Genfi Autószalon Opel sikerrel kezdődött, pedig még meg sem nyílt...

A Car of the Year Awards 50 éves történetében idén először adták át a díjat a Genfi Autószalon keretében. A Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Opel/Vauxhall Ampera, Range Rover Evoque, Toyota Yaris és Volkswagen UP! alkotta döntős mezőnyből végül a megnövelt hatótávolságú, konnektorról is tölthető Opel/Vauxhall Ampera PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) került ki győztesen és lett az Év Autója 2012-ben. A 23 európai országból származó, 59 tagú zsűri döntése több okból is feltűnést keltett, például azért, mert az Opel amerikai anyavállalata, a General Motors éppen a napokban jelentette be, hogy Detroit-Hamtramck Assembly Plant üzemében öt hétre felfüggeszti az Ampera Amerikában Chevrolet Volt néven kínált ikertestvérének gyártását az alacsony piaci érdeklődés miatt.

Idei újdonság, hogy a Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről. Az első adásban kameráik segítségével bepillanthatunk a "kulisszák mögé" is, olyan állapotában láthatjuk a kiállítást, ahogy kevesen.