Geneva Motor Show 2012 - a VW ellopta a show-t

A -1. napon sajtómunkások lepték el a Palexpo-t.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Kedden "szakmai nap" volt a Palexpo-n, a sajtó munkatársai és az autós szakma nagyágyúi zártkörű bemutatókon ismerkedhettek a kiállítás szenzációival. A VW-konszern, ahogy mondani szokták, "ellopta a show-t", a németek valóságos tüzijátékot rendeztek az Audi, a Porsche, a Lamborghini, a VW és a SEAT újdonságaiból.

A Dacia elhozta az olcsó, öt- vagy hétüléses Lodgy családi egyterűt, a Renault a nőnemű, mégis nőnapi meglepetésnek szánt ZOE villamost. Tengerentúli vendégként mutatták be a Honda érdekeltségébe tartozó Acura NSX Concept tanulmánymodelljét.

A szupersportautók árnyékában nagy volt az érdeklődés a felfrissült Fiat 500 és 500L körül is. Kedden volt az új Range Rover Evoque topless, azaz a cabrió-változat bemutatója, a márka iránt elkötelezett újságírók csak nehezen tudták könnyeiket visszatartani a nyitott crossover láttán... Meglepetést keltett a Peugeot két tanulmányodellje, a Fiat 500-asnál nem sokkal nagyobb, de ha gyártásba kerül, lényegesen drágább 208 XY Concept és a 208 GTI Concept.

A sajtónapon a gyártók természetesen saját sztárjaikat is "kiállították", a celebek között ott volt Kimi Räikkönen a Lotus, Sébastien Buemi a Red Bull Racing Infiniti pilótája, és két élő legenda, Jean Alesi valamint Alain Prost, utóbbi a Renault "vendégeként".

Autószalon ide, zöld autózás oda, a kiállítás szervezői kénytelenek odafigyelni a közösségi közlekedésre is, hiszen a svájci vasúttársaság, az SBB fontos szerepet játszik a kiállítás látogatóinak szállításában. Márpedig látogató van bőven, még a legrosszabbnak számító 2009-es évben is 648 ezren, tavaly pedig 730 ezren keresték fel a Motor Show-t. Idén még nagyobb érdeklődésre számítanak a március 8-tól 18-ig látogatható 82. Genfi Nemzetközi Autószalonon.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.