Geneva Motor Show 2012 - nemzetközi női nap

Március 8-án a csajszis autóké volt a pálya...

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Nemzetközi Nőnapon ünnepélyesen megnyílt a 82. Nemzetközi Motor Show a publikumnak is. A Salon-auto.tv virág helyett kis csokorba gyűjtötte azokat az autókat, amelyeket gyártóik főként a hölgyek kedvére állítottak ki.

A "nőnapi csokor" legszebb és legértékesebb darabja az immáron harmadik generációs Porsche Boxster. Az alumíniumkarosszériás kis roadster nemcsak erősebb és gyorsabb, de 15 százalékkal takarékosabb is elődjeinél. A hétfőn bemutatott Porsche Panamera GTS és a 911 Carrera Cabriolet mellett az új Boxster szintén először szerepel a nagyközönség előtt.

A Peugeot standján a 200 lóerős 208 GTI Concept iránt a legnagyobb az érdeklődés, de a francia márka egy másik tanulmányautót is készített az új kisautó alapjaira. A luxus kisautó, a kívül-belül karmazsinvörös színű 208 XY Concept az összesen 16 rétegű fényezésnek és lakkozásnak köszönheti ragyogását. A Peugeot ezt ajánlja ajándéknak jövő Nőnapra...

A szintén a Peugeot standon kiállított 508 RXH HYbrid4 a világon az első dízel-hibrid motorizációval kínált SUV, a HYbrid4 ez esetben azt jelenti, hogy a 2.0 literes HDi FAP motor az első, a hibrid hajtáslánc másik eleme, a villanymotor a hátsó kerekeket hajtja.

A B-szegmensben az európai piac egyik legsikeresebb modellje a Citroën DS3-as modellje. A 2012-es Genfi Autószalon alkalmából a gyár korlátozott példányszámban forgalomba hozta a DS3 Racing S. Loeb jelzésű, a DS3 Racing alapjaira épülő, MyWay navigációs rendszerrel ellátott modelljét is. A rajongókat az autókra ragasztott jellegzetes matricák emlékeztetik Sébastien Loeb és Daniel Elena nyolcszoros rally-világbajnoki diadalára.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.