Geneva Motor Show 2012 - I'll be back, Genfben is így köszönt el a Terminator!

A 82. Genfi Autószalon kapui megnyíltak a nagyközönség előtt is.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

5, 4, 3, 2, 1 - és a visszaszámlálás nulladik pillanatában svájci pontossággal kitárultak a 82. Genfi Autószalon kapui a nagyközönség előtt is. Már az első órákban óriási volt a tömeg, a standokon mindenki a következő autóját kereste. Az idei Motor Show-ra több, mint 700 000 látogatót várnak.

Az Audi standján újabb premiert tartottak, csütörtökön hivatalosan leleplezték az új Audi A3-ast. A TFSI motoros A3 1.8 T quattro 180 lóerős, 250 Nm-es csúcsnyomatékával mindössze 7,2 másodperc alatt éri el a százas tempót és egészen 232 km/h-ig gyorsul.

Új családi egyterűt mutatott be a Ford. A kisautó kategóriájú B-MAX Multi Activity Vehicle (MAV) érdekessége újszerű ajtó-koncepciója, melynek lényege, hogy a középső, másnéven "B"-oszlopot beépítették a hátsó ajtóba, így hatalmas ajtónyílás tárul fel, amikor az első és a hátsó ajtót egyszerre kinyitjuk. Emellett rugalmasan alakítható az üléselrendezés és családi autóhoz méltóan nagy a csomagtere is. Az 1.6 literes TDCi motoros B-MAX fogyasztása mindössze 4,0 liter 100 kilométerenként.

Csütörtökön meglátogatta a kiállítást Eveline Widmer-Schlumpf, a Svájci Államszövetség elnöke és eljött Arnie Schwarzenegger is. A bodybuilder sztár szemmel láthatóan már nem a régi, a Kommandó főszereplőjére körös-körül gorillák vigyáztak, amikor mostani imázsához illően felkereste a Green Pavilion-t... A Terminator azért a tőle megszokott kedves szavakkal köszönt el a genfi publikumtól: i'll be back!

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.