Geneva Motor Show 2012 - Mercedes-Benz A-osztály, Made In Kecskemét

Hátsó futóműve műszakilag már alkalmas a 4MATIC összkerékhajtás befogadására is.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Subaru egyebek mellett az XV kompakt crossovert is elhozta Genfbe, a már korábban bemutatott szimmetrikus-összkerékhajtású autó 1.6 és 2.0 literes boxer benzines, valamint 2.0 literes boxer dízelmotorral rendelhető. A benzinmotorok fogyasztása az új Lineartronic CVT (fokozatmentesen változó áttételű) váltómű és az "Auto Start Stop" rendszernek köszönhetően csökkent, a dízel nyomatéka a kettős AVCS (aktív szelepvezérlési rendszer) miatt a leggyakrabban használt közepes fordulatszám-tartományban nőtt. Alapfelszereltsége a hét légzsák és vészfék-asszisztens funkcióval is felszerelt VDC menetstabilizátor.

Nagyot nőtt a "kiscsillag"... Az új Mercedes-Benz A-osztály 40 centivel hosszabb, jóval laposabb mint elődje, továbbra is elsőkerékhajtású, viszont új hátsó futóműve műszakilag már alkalmas a 4MATIC összkerékhajtás befogadására is. A jelenlegi trend szerint ez is csupa elektronika, az Urban, Sport és AMG Sport felszereltség függvényében rendelhető hozzá távolságtartós tempomat, holttérfigyelő és sávtartó elektronika, parkolást segítő asszisztens, tolatókamera, hangvezérléses navigáció, valamint a sebességkorlátozó táblákat felismerő "varázsszem". A vezető éberségét figyelő Attention Assist és a Hill Holder visszagurulás-gátló alapfelszereltség. A motorpalettán kizárólag turbós, közvetlen befecskendezésű ECOstart/stop rendszerű erőforrások vannak 109-től 211 lóerőig, ezek 6 fokozatú manuális vagy 7 fokozatú automata váltókhoz kapcsolódnak.

A Renault ZOE az első olyan, mindennapi használatra alkalmas, megfizethető elektromos jármű, amely nagyobb távolság megtételére képes. A megnövelt hatótávolság elsősorban az új generációs fékenergia-visszatáplálásnak, a hőpumpa és a Michelin Energy E-V alacsony menetellenállású gumiabroncsok alkalmazásának köszönhető. Egy feltöltéssel elméletileg 210 kilométert tud megtenni, de télen, bekapcsolt fűtéssel, városi forgalomban ez akár felére is csökkenhet. Akkumulátora viszonylag gyorsan feltölthető, az alkalmazott Chameleon rendszer mindig a lehető legnagyobb töltőfeszültséggel tölti, ami azt jelenti, hogy 400 V-on például elég fél óra, a háztartási konnektorról viszont 8-9 óra alatt töltődik fel teljesen. Tervezői leszámoltak az elektromos kisautókat általában jellemző puritán belsővel, a középkonzolba hatalmas, érintőképernyős LCD kijelzőt építettek. A gyár szerint a vételárába nem számít bele az akkumulátorcsomag, ezt bérelni lehet havi 79 euroért.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.