Kevesebb, mint 120 g károsanyag kilométerenként - bemutatkozott a Honda CR-V 1.6 i-DTEC

A Honda a briteknél gyártott CR-V-nél is bevezette az Earth Dreams Technology néven futó motorcsalád 1.6 i-DTEC dízel-erőforrását.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A 2013-as Geneva Motor Show-n bemutatott elsőkerék hajtású, manuális váltóval szerelt szabadidőautó 120 lóerős, 300 Nm csúcsnyomatékú motort kapott, amely a teljesítmény és a gazdaságosság példaértékű egyensúlyának eredményeként mindössze 119 g CO2-t bocsát ki kilométerenként*.

A kifejezetten Európának szánt modellt a Honda Swindon-i üzemében, dél-angliában gyártják, az értékesítése 2013 őszén kezdődik.

Az Earth Dreams 1.6-os i-DTEC 2013 januárjában a Civic-ben debütált, ez kategóriájában a legkönnyebb dízelmotor, amely egyszerre nyújt agilis és dinamikus menetteljesítményt, valamint alacsonyabb üzemeltetési költségeket, beleértve például azt is, hogy az Egyesült Királyságban erre a motorra az éves útadó (súlyadó) mindössze 30 font (valamivel több, mint 10 000 Ft).

Az alacsonyabb költségű autózás iránti növekvő érdeklődéssel együtt nő a kétkerékhajtású dízelmotoros SUV-ok iránti igény is - az Egyesült Királyságban jelenleg már ezek alkotják a teljes C-kategóriás SUV piac több mint egynegyedét. A mindössze 119 g/km*-es károsanyag kibocsátású CR-V 1.6 i-DTEC ugyancsak ezt a piacot célozza.

Az emelkedő üzemanyagárakhoz egyre szigorúbb környezetvédelmi elvárások párosulnak, ennek köszönhetően a vásárlók is jobban preferálják az alacsonyabb károsanyag kibocsátású járműveket. A Honda Earth Dreams Technology sorozat megoldást ad az ezzel kapcsolatos elvárásokra, ugyanakkor élvezetessé teszi az autózást.

Hatékonyság, funkcionalitás és használhatóság

Az új CR-V 1.6 i-DTEC megtartva az eredeti CR-V koncepcióját, egy biztonságos SUV, amelyben változatlanul fennáll az egyensúly a hatékonyság, az autó a teljesítménye és a funkcionalitás között.

Az új CR-V a 1.6 i-DTEC motorral is megtartotta a 2012-ben bevezetett CR-V stílusos magabiztosságát, beleértve az autó lenyűgöző gyakorlatiasságát és praktikusan tágas, 1648 literes csomagterét.

Az új CR-V 1.6 i-DTEC-ben változatlanul könnyedén, egyetlen mozdulattal vízszintes síkba dönthetők a 60/40 arányban osztott hátsó ülések. Egy fogantyú meghúzásával a CR-V egy ötüléses személyautóból sokoldalú, csomagszállító furgonná alakítható át.

Az új szolgáltatások között megjelent a Honda ECON üzemmódja, amellyel az üzemanyag-fogyasztást lehet csökkenteni és az Eco Assist rendszer, amely abban segíti a vezetőt, hogy megfelelő vezetési stílussal takarékoskodjon az üzemanyaggal. Az Idle Stop (Start-Stop) technológia szintén alapfelszereltség az új CR-V 1.6 i-DTEC-ben.

A CR-V 1995-ös bevezetése óta több mint ötmillió példányban kelt el szerte a világon. A szabadidőautó egyike a világ legkelendőbb SUV-jának, több mint 160 országban értékesítik Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Afrikában. A CR-V 1.6 i-DTEC modellel kapcsolatos további részleteket, műszaki adatokat valamint az autó árát az értékesítés megkezdésekor hozzák nyilvánosságra.

Az új CR-V 1.6 i-DTEC modellel kapcsolatos további, angol nyelvű információk a www.honda.co.uk weboldalon találhatók.

Műszaki adatok

Honda CR-V 1.6 i-DTEC

Hengerűrtartalom

cc

1596

Maximális teljesítmény

kW/PS

88/120

fordulat/percnél

4000

Maximális nyomaték

Nm

300

fordulat/percnél

2000

CO2 kibocsátás

g/km

119*


* Honda gyári adat

Honda CR-V 1.6 i-DTEC fotógaléria

Honda CR-V 1.6 i-DTECHonda CR-V 1.6 i-DTECHonda CR-V 1.6 i-DTEC

**A fenti ismertető a hivatalos Honda sajtóinformáció fordítása.