WaterCar Panther - csajozós dzsip, motorcsónak helyett

9 beszólás

A Párduc azon kevés macskafélék egyike, amelyik igazán kedveli a vizet!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A kaliforniai WaterCar Inc. három éve hallgat, weboldaluk egy ideje nem frissült, s hírlevelekkel sem bombázták potenciális vásárlóikat. Az új fejlesztések, megoldások keresése során számtalan kudarccal kellett szembenézniük, most azonban a hallgatást egy igazi nagy durranással törték meg. A cég a napokban meglepő és izgalmas bejelentést tett: elkészítették a világ leggyorsabb, kereskedelmi forgalomban kapható kétéltű járművét!

A három éves fejlesztés eredménye, a Panther egyaránt otthonosan mozog földön és vízen egyaránt. A legendás Jeep CJ8 alapjaira épített csővázas, könnyű, fiberglass kompozit műanyagból készült karosszériájú jármű több mint 70 km/órás sebességgel hasít a vízen, 130 km/órával a szárazföldön, miközben közel 320 kg hasznos terhet, azaz négy utast képes szállítani. Terepjáró képességei persze nem vetekednek a CJ8-éval, de a homokdünéket könnyedén veszi... A haditengerészet szakértői által tervezett, polisztirolhabbal töltött kasztni még a US Coast Guard, az amerikai Parti Őrség elismerését is kivívta, a kétéltű gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen. A tengerre tervezett Panther valamennyi alkatrésze, így az utastér belseje is ellenáll a sós víz korróziós hatásának.

A Párducban a Honda változtatható szelepvezérlésű, 3,7 literes V6-os VTEC motorja az erő forrása, amelyet a korábban már jól bevált, saját fejlesztésű, általuk forradalminak tartott Panther Jet technológiával kombináltak. Az amerikai piacon igen népszerű Acura SUV-ból ismert benzines motor maximális teljesítménye közel 300 lóerő, maximális forgatónyomatéka 371 Nm. Az autó karbantartása egyszerű, konstrukciója gyors javítást tesz lehetővé - köszönhetően a CJ8-as alapoknak.

A cég gyártókapacitása jelenleg még korlátozott, a 100 000 dolláros, csajozásra ideális járműveket a megrendelések sorrendjében szállítja.

- Toyota LC200 Supertourer - mégis túl lehet élni az Apokalipszist?
- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!