WaterCar Panther - csajozós dzsip, motorcsónak helyett

9 beszólás

A Párduc azon kevés macskafélék egyike, amelyik igazán kedveli a vizet!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A kaliforniai WaterCar Inc. három éve hallgat, weboldaluk egy ideje nem frissült, s hírlevelekkel sem bombázták potenciális vásárlóikat. Az új fejlesztések, megoldások keresése során számtalan kudarccal kellett szembenézniük, most azonban a hallgatást egy igazi nagy durranással törték meg. A cég a napokban meglepő és izgalmas bejelentést tett: elkészítették a világ leggyorsabb, kereskedelmi forgalomban kapható kétéltű járművét!

A három éves fejlesztés eredménye, a Panther egyaránt otthonosan mozog földön és vízen egyaránt. A legendás Jeep CJ8 alapjaira épített csővázas, könnyű, fiberglass kompozit műanyagból készült karosszériájú jármű több mint 70 km/órás sebességgel hasít a vízen, 130 km/órával a szárazföldön, miközben közel 320 kg hasznos terhet, azaz négy utast képes szállítani. Terepjáró képességei persze nem vetekednek a CJ8-éval, de a homokdünéket könnyedén veszi... A haditengerészet szakértői által tervezett, polisztirolhabbal töltött kasztni még a US Coast Guard, az amerikai Parti Őrség elismerését is kivívta, a kétéltű gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen. A tengerre tervezett Panther valamennyi alkatrésze, így az utastér belseje is ellenáll a sós víz korróziós hatásának.

A Párducban a Honda változtatható szelepvezérlésű, 3,7 literes V6-os VTEC motorja az erő forrása, amelyet a korábban már jól bevált, saját fejlesztésű, általuk forradalminak tartott Panther Jet technológiával kombináltak. Az amerikai piacon igen népszerű Acura SUV-ból ismert benzines motor maximális teljesítménye közel 300 lóerő, maximális forgatónyomatéka 371 Nm. Az autó karbantartása egyszerű, konstrukciója gyors javítást tesz lehetővé - köszönhetően a CJ8-as alapoknak.

A cég gyártókapacitása jelenleg még korlátozott, a 100 000 dolláros, csajozásra ideális járműveket a megrendelések sorrendjében szállítja.