GHE-O RESCUE - román terepes, Verespatakra optimalizálva

A kerekekre szerelhető ballonokkal a folyó sem jelent számára akadályt.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A napokban megnyílt bukaresti Autószalonon mutatta be a terepjáró-specialista GHE-O Motors saját fejlesztésű mentőjárművét, amelyet elsősorban a hegyimentők számára építettek. A cég egyébként hobby célra is gyárt autókat - a terep adott hozzá... (ld. második video).

A GHE-O RESCUE 5,2 méter hosszú, 2,7 méter széles és 2,39 méter magas. A 3,2 tonnás szörnyeteg belsejében akár 11 személy is utazhat, és természetesen a mentőfelszerelésnek is marad benne hely. A hordágy(ak)hoz a jármű oldalát felnyitva lehet hozzáférni. Ha tűzoltók használják, egy 620 literes "párnát", egy összehajtható vizestömlőt vontathat maga után. A katonai változat vízhatlan és megvédi utasait a nukleáris robbanás elektromágneses sugárzásától is. Havas terepen a hátsó kerekek lánctalpat kapnak.

A motorizációjáról és az erőátvitelről keveset tudni, a benzines változat 340 - 500, a dízel változat 218 vagy 304 lóerős lehet, de hogy milyen gyártmányú motorral készül, az titok... Mint ahogy titok az ára is, viszont a cég vezetése Bukarestben büszkén jelentette ki: - Bármilyen egyedi elképzelést vagy igényt meg tudunk valósítani!

Ha nem szakad minden kötél, még a Hummer H1-et is simán elvontatják...