Sminket kapott tizedik születésnapjára a Mercedes M-osztály

Exkluzív felszereléscsomaggal ünnepli a Mercedes az M-osztály tizedik születésnapját. Az "Edition 10" 2007 őszén kerül a kereskedőkhöz.

Edition 10

A jubileumi SUV csicsásan, extrákkal - speciális színárnyalatokban, "titán" megjelenéssel, 20 collos kerekekkel, Bi-Xenon fényszórókkal, sötétített hátsó lámpákkal felszerelve, a belső terében kétszínű bőrkárpittal, sportműszerfallal és rozsdamentes acélból készült pedálokkal indul a születésnapi partira. A parti, azaz az értékesítés igazából ősszel kezdődik, az ünnepelt ára egyelőre még titok.

Az M-osztály megszületése kész történelem. Ezt a Mercedes-Benz modellt gyártották először Németország területén kívül és éppen az USA-ban, Alabamában. A Tuscaloosa-i gyárat két évig építették és 1997 május 21-én indult meg a próbaüzem. Az első M-SUV '97 júliusában gördült le a szalagról, azóta 850 000 példányt adtak el belőle. Kibővitve a választékot az R- és a GL-osztállyal, az amerikai gyárban tíz év alatt összesen 960 000 autót gyártottak, a bűvös egymilliót várhatóan novemberben érik el.

Az amerikai beruházás összértéke eddig több, mint egymilliárd dollár. A gyártókapacitás a kezdetek óta 65 000-ről évi 160 000-re nőtt, ezt a darabszámot jelenleg 4 000 dolgozó állítja elő.

A dízel-trend Tuscaloosaban is erősödik. Az idei első félévben a GL-osztály 14, az M-osztály autói már 20 százalékban készültek dízelmotorral. Jövőre a tisztább kipufogógáz érdekében mindhárom termékvonalon bevezetik a "Bluetec"-motorokat. A motorok továbbra is kizárólag Németországban készülnek, a dízel Berlinből, a benzines Stuttgartból utazik Amerikába.