Ford F-150 Police Responder - rossz fiúk, meneküljetek!

Az F-150 FX4 modellből továbbfejlesztett járőrautót a rossz fiúk nehéz terepen, sivatagban és erdei ösvényeken át történő üldözésére készítették fel.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A széria F-150 pick-up-hoz képest a Police Respondert alaposan átdolgozták, a fékeket a rendőri elvárások szerint átalakították és megerősítették az autó első stabilizátorát. A "jó fiúk" hátát az első üléseken speciális betét védi, hogy a "rossz fiúk" ne tudják őket hátulról hátbaszúrni. A hátsó ülések és a padló könnyen tisztítható műanyag bevonatot kapott.

Az állandó 4x4-es autó 375 lóerős 3.5 literes V6-os EcoBoost turbomotorja 10 sebességes SelectShift váltón keresztül hajtja a 18 collos aluminium felnire all-terrain gumival szerelt kerekeket. Épített úton tartósan 160 km/óra a végsebessége, ennyivel képes hosszabb időn át is üldözni egy másik járművet. A pick-up kormányváltós, a kardánboxot meghagyták a számítógép valamint a megkölönböztető fények és hangjelzések vezérlőegységének.

- A jármű vegyes útviszonyok között is alkalmas járőrözésre, a sheriffek, határőrök, mezőőrök kényelmesen elférnek az ötszemélyes, SuperCrew kabinban - nyilatkozta az autó bemutatóján Stephen Tyler, a Ford járművek rendőrségi kiviteléért felelős marketing menedzsere.