SsangYong Rexton G4 - megérkezett a prémium SUV negyedik generációs változata

November elején érkezik a hazai márkakereskedésekbe Korea legrégebbi autógyártójának legújabb csúcsmodellje. A D-szegmensű Rexton G4 elegáns megtestesítője a klasszikus SUV értékeknek.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
SsangYong Rexton G4

A Rexton első generációs változata 2001-es bemutatásakor még mint a márka zászlóshajója teremtett új kategóriát a koreai autógyártásban, idén nyáron pedig immáron a negyedik generációs modellt mutatta be a gyár. A G4 a SsangYong több, mint hat évtizedes 4x4-es hagyományainak megfelelően kiemelkedő terepjáró képességekkel és robosztus, elnyűhetetlen hajtáslánccal készül. A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Rexton G4 3 tonnás (AT) vontatási kapacitással a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll. Az optimális úttartásról, tapadásról és a rázkódásmentes menetkomfortról a független, kettős keresztlengőkaros első felfüggesztés, a stabilizátor, tekercsrugók és a gáztöltésű lengéscsillapítók gondoskodnak. Az automata sebességváltóval szerelt autókba alapáras a multi-link, 10 lengőkaros, független hátsó felfüggesztés.

A Rexton legújabb változatában a korábbinál nagyobb, erősebb és nyomatékosabb 2.2 literes e-XDI LET (Low-End Torque) közvetlen befecskendezéses dízelmotor dolgozik, amely a váltótól függően 181-187 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (6MT 400 Nm – 7AT 420 Nm) ad le a leggyakrabban használt, 1400–2800/perc fordulatszám-tartományban.

Az öt- vagy hétüléses kivitelben is rendelhető Rexton G4 a kategóriájában elérhető legmodernebb elektronikát és biztonsági berendezéseket kapta, így többek között 9,2"-os érintőképernyős multimédia egység, automata vészfékező rendszer (Advanced Emergency Braking System, AEBS), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning System, LDWS), sávváltás asszisztens (Lane Change Assist, LCA), ütközés figyemeztetés (Forward Collision Warning, FCW), távolsági-fényszóró asszisztens (High Beam Assist, HBA), 360 fokos kamera, hátsó keresztforgalom figyelmeztető (Rear Cross Traffic Alert, RCTA), táblafelismerő rendszer (Traffic Sign Recognition, TSR), holttérfigyelő rendszer (Blind Spot Detection, BSD), intelligens, motoros mozgatású csomagtér ajtó, szellőztethető vezetőülés stb. teszi még komfortosabbá az autót.

November elejétől a G4 modellt Style, Clever és Prémium felszereltséggel lehet megrendelni, a felszereltségi szinttől fűggően steppelt fekete, bézs illetve barna bőr belső színvilággal.