A Honda Civic Type R lett a Performance Car a Women's World Car of the Year jelöltjei között

A kizárólag nőkből álló zsűri a hot hatch-t választotta a Teljesítményautónak 2017-ben.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
2017 Honda Civic Type R

Bár az új Civic Type R csak nemrég mutatkozott be, máris tucatnyi díjat zsebelt be. Júniusban az angol Auto Express olvasói szavazták meg a legjobb hot hatch-nek, októberben pedig a német Sport Auto választotta a legjobb import kompakt sportkocsinak.

Az Év Női Autója 2017 díjról 20 ország 25 autós-újságíró hölgye döntött. A nevezési listán 420 autó szerepelt, ezek közül választották ki a 60 legjobbat, mielőtt győztest hirdettek volna a különféle kategóriákban.

- Az új autók több mint felét hölgyek vásárolják, igen fontos tehát, hogy miként vélekednek a különféle modellekről. Fantasztikus, hogy a Civic Type R a nők körében is rendkívül népszerű - osztotta meg gondolatait a díj átvételekor Philip Ross, a Honda Motor Europe alelnöke. - Az új Type R-t elképesztő teljesítmény jellemzi, ugyanakkor megmaradt végtelenül praktikus és sokoldalú ferdehátúnak, amely büszke lehet egyedülállóan magas használati értékére – fűzte hozzá.

A Civic Type R a vadonatúj ötajtós Civic alapjaira épül, a Honda mérnökei a többszörös díjnyertes 2.0 VTEC TURBO benzinmotor csúcsteljesítményét 320 lóerőre tornázták fel, így az autónak a százas sprinthez mindössze 5,7 másodpercre van szüksége, a végsebessége pedig eléri a 272 km/órát.

Az új Civic Type R gyártása 2017 nyarán kezdődött meg Angliában, a Honda swindoni üzemegységében (HUM), ahol az ötajtós Civic összeszerelését is végzik. Akárcsak az alapmodellt, a Type R-t is innen szállítják a nemzetközi piacokra, beleértve Európát, Japánt és az Egyesült Államokat is. Érdekesség, hogy az új Civic Type R az első Honda-emblémás Type R, amit hivatalosan forgalmaznak Észak-Amerikában.