Budapesten nyitotta meg új európai Üzleti Szolgáltató Központját a Ford Motor Company

Az új irodával együtt a Ford immár három helyszínen van jelen Magyarországon, Budapesten két irodaházban, valamint Szentendrén a Ford székházban.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
Ford European Business Service Centre

A Ford Magyarország jelenleg több mint 500 magasan képzett fiatal magyar mérnöknek és közgazdásznak ad munkát marketing, értékesítési, pénzügyi, árazási, gyártástervezési és műszaki területeken. Az European Business Service Centre megnyitásával hazánkban Európa legnagyobb Ford adminisztratív központja jön létre, újabb munkahelyeket teremtve Budapesten, szakmai és karrierlehetőséget biztosítva számos fiatal szakember számára. Az év végére a Ford munkavállalóinak létszáma várhatóan közel 600-ra növekszik majd. A Váci Greens irodaházban kezdi meg működését a Ford Európát, Közel-Keletet és Afrikát kiszolgáló új Regionális HR Szolgáltatóközpontja is.

Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója
- Az új budapesti Ford Üzleti Szolgáltató Központ megnyitása egy 2013-ban elkezdett hosszú folyamat legújabb lépése, amelynek során a magyarországi központban dolgozó jól képzett, motivált, több nyelvet beszélő, diplomás magyar munkavállalók teljesítményét és szaktudását elismerve a Ford egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra - nyilatkozta a megnyitóünnepségen Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója.

Az új szervezet létrehozásával a Ford lett az ország legnagyobb amerikai székhelyű autóipari munkáltatója. A cég bár nem végez az országban autóösszeszerelő tevékenységet, már jelenleg is folyamatosan bővülő, mintegy 40 vállalatból álló magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik, számos magyar vállalkozás gyárt és szállít alkatrészeket a Ford európai gyáraiba. Ez a beszállítói kör 2017-ben 580 milliárd forint forgalmat bonyolított le és a Ford megrendeléseinek köszönhetően a hazai GDP 1,7 százalékát állította elő. A Ford magyarországi beszállítói jelenleg több mint 69 000 dolgozónak adnak munkát.

Ford European Business Service Centre

Györke Orsolya PR és Közkapcsolatok igazgató