2019 Toyota Prius Plug In 4x4 - itt az első hibrid AWD összkerékhajtás!

A Prius 1997-es bemutatkozása óta már négy generáción át mutatott jó példát a jövőbemutató technológiák alkalmazására, most bemutatkozott az ötödik generáció is.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
2019 Toyota Prius Plug In 4x4

Az új, 2019-es Toyota Prius a Los Angeles-i Autószalonon debütált. Ez az első olyan Toyota, amelyet hibrid AWD-i hajtással szerelnek. Az intelligens rendszer kulcsfontosságú eleme egy nagy nyomatékú villanymotor, amely szükség esetén rásegít a hátsó tengely hajtására. Elinduláskor 10 km/óra sebesség felett automatikusan bekapcsol, és akkor aktiválódik, ha a szenzorok 10 és 70 km/óra sebesség között csúszós, havas vagy nedves utat érzékelnek. A hajtás kompakt felépítésű, könnyű, nincs benne központi differenciálmű vagy kardántengely, ezért a csomagtartó méretét is csak minimális mértékben csökkenti és az üzemanyagfogyasztást valamint a károsanyag-kibocsátást sem növeli jelentősen.

A Prius V-t könnyű lesz felismerni az utcán, külső megjelenése bár feltűnő, mégis jóval letisztultabb lett. Az első lökhárító csúcspontját megemelték, így az autó oldalnézetből egységesebb, folyamatosabb lett, ennek köszönhetően a sziluettje dinamikusabbá és kecsesebbé vált. Hátul a csomagtérajtón kialakított fordított trapéz alakú forma teszi hangsúlyossá a karosszéria hátsó részén végigfutó erőteljes vonalat.

Az utastérben sok az apró, de fontos változtatás. A Head-up kijelzőn már a navigáció kanyaronkénti irányjelzései is láthatók, a Toyota Touch 2 multimédiás érintőképernyőt pedig az okostelefonokhoz hasonlóan "csippentő" és "pöccintő" ujjmozdulatokkal is lehet kezelni.

A 2019-es Toyota Prius Európában január 18-án, a Brüsszeli Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.