Itt a Gymkhana TEN - 5 országban, 5 autóval, összesen 3939 lóerővel égette a gumit Ken Block

Gumigyilkos túrát szervezett a tizedikre Ken Block és csapata - ezúttal a világ körül pörgött ki egyszerre mind a négy kerék!

- Ez a tizedik rész, meg akartuk csinálni az eddigi legütősebbet. Nagy meló volt a The Gymkhana Files összeállítása, akárcsak a Gymkhana TEN elkészítése, és nagyon boldog vagyok, hogy most már a YouTube-on is élvezhetik az emberek az eredményt. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak partnereinknek, akik segítségünkre voltak ebben a projektben, hiszen a Ford, a Forza, a Toyo Tires, a Pennzoil, a Monster Energy, a Can-Am és persze a saját Hoonigan-csapatom tagjai nélkül nem születhetett volna meg ez a video. Köszönöm mindenkinek! - üzente Ken a nézőknek.



A legfrissebb video a Ken Block által alapított Hoonigan Racing Division saját rendezésében és gyártásában készült, melyben Ken lenyűgöző utazásra invitálja a nézőket a világ 5 nagyon különleges és nagyon különböző helyszínére, 5 nagyon különleges és nagyon különböző autóval.

A show a kötelező intelmekkel indul, majd Ken beül a Fiesta WRC-be, 0:23-nál egyetlen rúgással belülről becsukja az ajtót: kezdődhet az Action! A túra a svédországi Luleå-ban, Norrbotten megye fővárosában indul, ahol Block a Gymkhana-filmek történetében először, havon és jégen száguldozik jelenlegi, 1.6 literes, 380 lóerős, összkerékhajtású, 2018-as Ford Fiesta WRC versenyautójával. Ezután máris az USA-ban, Detroitban találjuk magunkat, ahol végignézhetjük, amint Block egy 1965-ös, 6.5 literes Ford Mustang RTR Hoonicorn V2 gép 1400 lóerejével próbálja cafatokra tépni a gumikat Motown, azaz Motorváros utcáin.

Detroit után a mexikói Guanajuato következik, ahol Block kétliteres, 600 lóerőrős 2017-es Ford Focus RS RX rallycross-autója a festői hegyi városka színpompás útjain és alagútjain hasít végig. Egy gyors vágás, és máris Los Angelesben csodálhatjuk meg Block kétliteres, 645 lóerős, kedvencét, a 4x4-es “Cossie”-t, a Ford Escort Cosworth Group A gépét, amint néha abroncsokon, néha csupasz felnikkel száguld, miközben hatalmas szikraesőt húz maga után. Legvégül a texasi Shamrock-ban találjuk magunkat, a híres 66-os úton, melyhez az ötletet a Verdák című animációs film adta, hogy elsőként láthassuk Block vadonatúj 1977-es Ford F-150 Hoonitruck pickupját és azt, ahogy Block rászabadítja az autó 914 lóerejét az álmos texasi kisvárosra.

A videoban nemcsak az autókra érdemes odafigyelni, ugyanis Ken Block mellett néhány másodpercig egy másik gumigyilkos is szerepel benne. A mindössze 17 éves norvég Oliver Solberg a 2018-as norvég rallycross bajnok Ford Fiesta WRC-vel. Édesapja, Petter Solberg kétszeres World Rallycross Champion.

Az őrült, aki a jeges vízben pancsol, egy névtelen statiszta.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő