Ford 2019 - modellinvázió várható a piacvezetőtől!

20 047 gépjármű forgalomba helyezésével, 12,1% piacrészesedéssel 2018-ban immár kilencedik alkalommal ismét a Ford volt a legsikeresebb márka.

2018-ban az új személy- és kishaszongépjármű eladások közel 17% százalékkal növekedtek Magyarországon és a kereskedők összesen több mint 166 000 járművet értékesítettek. A márkák közül a Ford volt a legeredményesebb 23,6 százalékos eladás-növekedéssel. Az összesen 20 047 eladott Ford személy- és haszongépjárműből 13 653 személygépkocsit helyeztek forgalomba.

A legsikeresebb márka
A teljesen megújult Ecosport-ból 1255 darab kelt el, ezzel a SUV szegmens 10. helyén végzett. Ebben a szegmensben a közepes Kuga és nagyméretű Edge modellekkel együtt a Ford 4 417 járművet értékesített.

Két új Fiesta modell került a szalonokba, a Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST. 2018-ban a Mustang is megújult, májusban megérkezett az amerikai ikon legújabb változata, december végén pedig gazdára találtak az első limitált kiadású Mustang GT fastback Bullitt modellek is, amellyel a Ford a híres The Bullitt (San Franciscó-i zsaru) című film bemutatójának 50. évfordulóját teszi emlékezetessé. A filmben szerepel az ős-Bullitt, egy 1968-as Ford Mustang GT fastback, ennek a volánjánál alakított nagyot Steve McQueen, mint Frank Bullitt, a filmtörténet leghíresebb autós üldözése közben. A Mustang továbbra is magabiztos fölénnyel, 110 darabos regisztrációval vezeti az itthoni sportautó kategóriát.

Az ős-Bullitt és az evolució
A második félévben érkezett a vadonatúj Focus, amely idén az Év Autója választás legjobbjai között is szerepel. Négy különböző felszereltséggel, 5 ajtós és kombi kivitelben is rendelhető Focus-ból 3 575 darab talált gazdára tavaly.

A Ford a kishaszonjármű kategóriában 6 102 eladott járművel, 26,85 százalékos piaci részesedéssel lett piacvezető. Ez azt is jelenti, hogy tavaly minden 4. újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt. A pick-up szegmenst egyértelműen a Ford Ranger uralja, közel 45,55%-os piaci részesedéssel, 2 248 darabos értékesítéssel.

2 181 darab Ford Transit és 745 megújult Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenst is. Megérkezett Magyarországra a megújult Connect és Courier teher-, és személyszállító változata is.

A Ford a 2019-es évre is tartogat meglepetéseket. A személyautó piacra május körül érkezik majd a Mustang-ból már ismert 2.3 Ecoboost motor 280 lóerős változatával szerelt Focus ST 5 ajtós és kombi kivitelben. Idén érkezik a megújult Mondeo, mely hibrid változata kombi kivitelben is elérhető lesz. A legnagyobb dobást azonban az év végére tartogatja majd a Ford, amikor is a SUV-családba érkezik számos megújult, vagy éppen Európában most először bemutatkozó modell, köztük a vadonatúj Kuga, és az eddig csak a tengerentúlon kapható Explorer legújabb változata is. Idén várható a Craiovában készülő újabb B platformos kis SUV, sőt az 2019 végén bemutatkozó teljesen elektromos új Ford SUV is, melyhez az ihletet a legendás Mustang adta.

A haszongépjármű piacon ugyancsak izgalmas év várható a Fordnál, hisz a megújuló Ranger mellett megérkezik a különleges, tereprallyra született Ranger Raptor is. A városi áru- és személyszállításban a megújuló Tranzit modellek mellett az ősszel 1.0 Ecoboost motorral érkező, környezetbarát Transit Custom PHEV is színre lép. A háztartási konnektorról is tölthető hibrid képes akár 50 km-t is tisztán elektromos hajtással megtenni.

- A hazai sikereinket elsősorban annak köszönhetjük, ... hogy a gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le - mondta évértékelőjén Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

Szamosi Viktor

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő