Toyota Magyarország - 2018 a siker éve volt...

... de mi várható 2019-ben, milyen új modellek jönnek a japán márkától?

A Toyota/Lexus márka 2018-ban 20,2%-al növelte értékesítéseit a 16,7%-al bővülő magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon, 0,2 százalékpontos növekedést elérve, 7,3%-ra növelte piaci részesedését egy olyan évben, amikor csak egyetlen új modellt mutatott be, az Aygo-t.

2018-ban 11 643 új Toyota talált gazdára hazánkban, ezzel a márka a hatodik helyen végzett, mindössze 199 darabbal lemaradva az ötödik, és 693 darabbal a harmadik helyről.

A legnépszerűbb Toyota 2018-ban Magyarországon 2 693 darabbal a Yaris volt, amit 1 973 db Auris, 1 953 db C-HR, 1 308 db RAV4, 1 206 db Corolla és 1 079 db Hilux követett.

Figyelemre méltó, hogy a flottaértékesítések (a vállalatok számára történő eladások és a közbeszerzések) a hazai újautó eladások mintegy 63,3%-át teszik ki, viszont a Toyota-nál ez az arány csupán 47,7%. Márpedig a magánvásárlók részére történő értékesítés nem csupán nagyobb profitot jelent, de ez lesz a következő évek piaci növekedésének motorja, a japán márka tehát nagyon jó kiindulási helyzetben van a további piaci előretöréshez.

2019 is a Toyota éve lesz Magyarországon?

2019 Corolla, Camry & RAV4
A legnagyobb várakozás mind a magán, mind a flottavásárlók részéről kétségkívül a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációját övezi, amely egyszerre váltja le a jelenlegi Corollát és az Aurist. A vadonatúj Corolla ugyanis ötajtós, kombi és szedán változatban egyaránt elérhető lesz, ráadásul az első autó lesz a világon, amely két különböző teljesítményű környezetbarát hibrid elektromos hajtást kínál majd, választ adva a nagyobb teljesítményű dízelekhez szokott, ám környezetbarát alternatívát kereső vállalati vásárlók igényeire is. Az új Corolla érkezése karosszériaváltozattól függően április-májusban várható.

Legalább ilyen horderejű újdonság a legújabb generációs RAV4 érkezése is, a kívül-belül teljesen megújuló vadonatúj modell visszatér a gyökerekhez, és rendkívül meggyőző terepképességeket kínál majd, miközben szintén elérhető lesz hozzá a világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtása. A SUV kategóriát megteremtő, és azóta a világ legnépszerűbb SUV-jának bizonyuló RAV4 új generációja minden bizonnyal nem csupán megőrzi, de végképp bebiztosítja majd a modell első helyét a hazai D SUV szegmensben.

Környezetbarát hibrid elektromos hajtással tér vissza 14 év után Európába és így hozzánk is a világ legnépszerűbb felső-középkategóriás szedánja, a Toyota Camry. A vadonatúj Camry érkezése nem véletlenül tartja lázban a bejelentés óta a hazai vásárlókat, különös tekintettel a vállalati flottavásárlókra. Az Avensisnél lényegesen nagyobb és elegánsabb modell a környezettudatos vállalati középvezetők ideális választása lehet. A Toyota az Avensis kombi utódjának szánja az Auris Touring Sportsnál jóval nagyobb Corolla Touring Sports modellt. A felsővezetők viszont vélhetően inkább a Toyota prémium márkája, a Lexus ES luxuslimuzin, vagy a zászlóshajó Lexus LS mellett teszik majd le a voksukat.

Az autórajongók szívét kétségkívül megdobogtatja a legendás Toyota Supra 17 év utáni visszatérése is.

- Tovább erősítjük a mára egyértelműen a Toyota versenyelőnyévé vált környezetbarát hibrid elektromos stratégiát, piacvezető hibrid kínálatunk az eddigi 8 modellről 10 modellre bővül. Minden esélyünk meg van arra, hogy az idei modellinvázió révén a Toyota és a Lexus egyike legyen Magyarország legkelendőbb autómárkáinak. - állítja Varga Zsombor, a márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.