Kigyúrt Q7, ijesztően durva külsővel

Nem kevesebb, mint 150 lóerővel növelte meg az amúgy sem harmatgyenge Audi Q7 teljesítményét a JE Design német tuningcég. A luxus-SUV 4.2 literes V8-as motorja így már 500 lóerőt küld a kerekekre.

Audi Q7

A JE Design mindössze 11 alkalmazottal a VW, az Audi és a Seat modellekhez készít teljesítménynövelő és optikai tuningcsomagokat. A Car-Styling a cég filozófiájában az aerodinamikai tulajdonságok javítását és a szériától gyökeresen különböző egyedi arculat kialakítását jelenti. A Q7-nél ez elég jól bejött nekik.

A teljesítménynövekedést a motorvezérlő szoftver módosításával és a kompresszor átépítésével érték el. Ezáltal a motor nyomatéka is jelentősen megnőtt, 3850/perc fordulaton 440-ről 600 Nm-re. Az alaposan "kigyúrt" SUV gyorsulása már sok sportkocsiénál is jobb, 5,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra. A végsebességét azért elektronikusan leszabályozták 273 km/órára.

A motortuningért 39 000 eurót kérnek, az alapmodell ára 67 000 euro. (39 000 euroert már egy Chrysler 300C Touringot vagy egy Ford Mustangot lehet kapni.)

Ha mindez kevés a kedves vevőnek, egy extra karosszéria-kiegészítő csomaggal még ijesztőbbé is varázsolhatja a Q7-est. Ennek az ára további 5700 euro és tartalmazza a frontspoilert, a tetőre szerelt hátsó légterelőt és a sárvédőszélesítést, természetesen felszerelve, színrefújva. A motortuningtól függetlenül is lehet kapni.