Globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company

A két vállalat áruszállító haszongépjárművek és közepes méretű pickupok közös fejlesztését tervezi a globális piacokra.

Dr. Herbert Diess, Jim Hackett
A Volkswagen AG részéről Dr. Herbert Diess CEO és Jim Hackett Ford CEO bejelentették, hogy globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company.

A Ford és a Volkswagen egyaránt sikeres haszonjármű és pickup üzletágat működtet világszerte, olyan népszerű típusokkal, mint a Ford Transit modellcsalád és a Ranger, illetve a Volkswagen Transporter, a Caddy és az Amarok. A két cég várakozása szerint a közös fejlesztések akár már 2022-től kezdődően megindulhatnak, de ez az együttműködés 2023-tól kezdve hoz majd igazán magasabb, adózás előtti működési eredményt.

2018-ban a két vállalat együttesen mintegy 1,2 millió kishaszongépjárművet értékesített világszerte. A várakozások szerint a következő öt évben mind a közepes méretű pickupok, mind pedig a kishaszonjárművek iránti globális kereslet nőni fog. A most létrejött szövetség lehetővé teszi a vállalatok számára a fejlesztési költségek megosztását, a gyártási kapacitásaik jobb kihasználását, termékeik versenyképességének javítását és a költséghatékonyabb gyártást. A szövetség keretében a Ford tervezi majd mindkét vállalat közepes méretű pickup modelljeit, ezek várhatóan már 2022-ben megjelenhetnek a piacon.

Ford Ranger Raptor
A tervek szerint a Ford tervezi az európai piacra szánt nagyobb áruszállítókat is, a Volkswagen feladata pedig egy városi kisáruszállító modell kifejlesztése és gyártása lesz.

A Volkswagen és a Ford emellett szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket az elektromos járművek, az önvezető járművek és a mobilitási szolgáltatások területén, és már el is kezdték a lehetőségek vizsgálatát. A szövetséget, amelynek nem képezi részét a két vállalat közti kereszttulajdonlás, egy közös bizottság felügyeli majd Hackett és Diess vezetésével.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő

- 7+ üléses 7vége lesz a Vasúttörténeti Parkban
- Csúcs a csúcson - új csúcsot állitott fel egy Nissan Navara a Kékesen
- SKODA sikerek az Auto Bild magazin Allradauto des Jahres 2019 olvasói szavazásán
- Audi e-tron - áram-vonalas SUV, 400 kilométeres hatótávval
- Különleges Ford Mustang-ot, egy BULLITT-ot kapott Kiss Gergely, a márka nagykövete
- Mazda3 - Red Dot design Best of the Best 2019 díjat kapott az innovatív KODO formanyelv
- A Peugeot 508 lett a nyerő a The Most Beautiful Car of the Year 2018 szépségversenyen
- A Dakar-győztes Toyota Hilux-ra vált Fernando Alonso?
- Magyar Suzuki - Esztergomban legördült a gyártósorról a félmilliomodik Vitara!
- 2019 Suzuki Jimny - két kategóriában is döntős a Világ Év Autója versenyen a terepjáró újdonság!