Globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company

A két vállalat áruszállító haszongépjárművek és közepes méretű pickupok közös fejlesztését tervezi a globális piacokra.

Dr. Herbert Diess, Jim Hackett
A Volkswagen AG részéről Dr. Herbert Diess CEO és Jim Hackett Ford CEO bejelentették, hogy globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company.

A Ford és a Volkswagen egyaránt sikeres haszonjármű és pickup üzletágat működtet világszerte, olyan népszerű típusokkal, mint a Ford Transit modellcsalád és a Ranger, illetve a Volkswagen Transporter, a Caddy és az Amarok. A két cég várakozása szerint a közös fejlesztések akár már 2022-től kezdődően megindulhatnak, de ez az együttműködés 2023-tól kezdve hoz majd igazán magasabb, adózás előtti működési eredményt.

2018-ban a két vállalat együttesen mintegy 1,2 millió kishaszongépjárművet értékesített világszerte. A várakozások szerint a következő öt évben mind a közepes méretű pickupok, mind pedig a kishaszonjárművek iránti globális kereslet nőni fog. A most létrejött szövetség lehetővé teszi a vállalatok számára a fejlesztési költségek megosztását, a gyártási kapacitásaik jobb kihasználását, termékeik versenyképességének javítását és a költséghatékonyabb gyártást. A szövetség keretében a Ford tervezi majd mindkét vállalat közepes méretű pickup modelljeit, ezek várhatóan már 2022-ben megjelenhetnek a piacon.

Ford Ranger Raptor
A tervek szerint a Ford tervezi az európai piacra szánt nagyobb áruszállítókat is, a Volkswagen feladata pedig egy városi kisáruszállító modell kifejlesztése és gyártása lesz.

A Volkswagen és a Ford emellett szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket az elektromos járművek, az önvezető járművek és a mobilitási szolgáltatások területén, és már el is kezdték a lehetőségek vizsgálatát. A szövetséget, amelynek nem képezi részét a két vállalat közti kereszttulajdonlás, egy közös bizottság felügyeli majd Hackett és Diess vezetésével.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!
- Jaguar Land Rover - elkészült a másfél milliomodik INGENIUM motor
- Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!