Globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company

A két vállalat áruszállító haszongépjárművek és közepes méretű pickupok közös fejlesztését tervezi a globális piacokra.

Dr. Herbert Diess, Jim Hackett
A Volkswagen AG részéről Dr. Herbert Diess CEO és Jim Hackett Ford CEO bejelentették, hogy globális szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company.

A Ford és a Volkswagen egyaránt sikeres haszonjármű és pickup üzletágat működtet világszerte, olyan népszerű típusokkal, mint a Ford Transit modellcsalád és a Ranger, illetve a Volkswagen Transporter, a Caddy és az Amarok. A két cég várakozása szerint a közös fejlesztések akár már 2022-től kezdődően megindulhatnak, de ez az együttműködés 2023-tól kezdve hoz majd igazán magasabb, adózás előtti működési eredményt.

2018-ban a két vállalat együttesen mintegy 1,2 millió kishaszongépjárművet értékesített világszerte. A várakozások szerint a következő öt évben mind a közepes méretű pickupok, mind pedig a kishaszonjárművek iránti globális kereslet nőni fog. A most létrejött szövetség lehetővé teszi a vállalatok számára a fejlesztési költségek megosztását, a gyártási kapacitásaik jobb kihasználását, termékeik versenyképességének javítását és a költséghatékonyabb gyártást. A szövetség keretében a Ford tervezi majd mindkét vállalat közepes méretű pickup modelljeit, ezek várhatóan már 2022-ben megjelenhetnek a piacon.

Ford Ranger Raptor
A tervek szerint a Ford tervezi az európai piacra szánt nagyobb áruszállítókat is, a Volkswagen feladata pedig egy városi kisáruszállító modell kifejlesztése és gyártása lesz.

A Volkswagen és a Ford emellett szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket az elektromos járművek, az önvezető járművek és a mobilitási szolgáltatások területén, és már el is kezdték a lehetőségek vizsgálatát. A szövetséget, amelynek nem képezi részét a két vállalat közti kereszttulajdonlás, egy közös bizottság felügyeli majd Hackett és Diess vezetésével.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő

- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!
- A Volkswagen 7 akciós modellt kínál 2019. július 1-től a nagycsaládosoknak