Ford Transit Custom Nugget - Ford alapokra épült a Westfalia legújabb lakóautója

A Brussels Motor Show-n mutatkozott be a Transit Custom Nugget legújabb változata, amelyet Európa nagyobb piacain közvetlenül a Ford márkakereskedésekben is értékesítenek.

Ford Transit Custom Nugget
A Ford Transit Custom Nugget megrendelhető állítható billenőtetővel vagy fix, magas tetővel. A lakóautóban akár négyen is alhatnak, a tetőtérből kiemelkedő dupla ágy mellett a lakótérben is kialakítható egy másik ugyanekkora fekvőhely. Az L-alakú konyha hátul, a nappali-étkező középen kapott helyet. A nappali felhajtható asztalát az étkezéshez vagy egy jó beszélgetéshez akár öten is körbeülhetik: a menetirányba néző üléspadon hárman férnek el, míg a vezető és az első utas ülése 180 fokban hátrafordítható. A lakóteret a kiegészítő fűtés teszi komfortossá. A magastetős Nugget Plus modell 36,7 centiméterrel hosszabb az alapváltozatnál. A nagyobb belső térbe nagyobb gardróbot építettek be, valamint egy WC-t és egy kézmosót, amit használaton kívül egy lehajtható képernyő takar el.

Minden jármű sötétített hátsó üvegezéssel, kibillenthető második üléssori oldalablakokkal és fűthető hátsó szélvédővel készül. A rendelhető extrák közt olyan tételek szerepelnek, mint a prémium hangrendszer, vagy a kerékpárok és más sporteszközök szállítására szolgáló kiegészítők. Az autóhoz a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer is megrendelhető, ami egyszerű hangutasításokkal, vagy a kétujjas csippentéses és simításos mozdulatokkal is használható 8 colos színes érintőképernyőn keresztül vezérelhető.

A lakóautót a Ford legmodernebb 2.0 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja. A vásárlók választhatnak a 130 és a 170 lóerős motorváltozatok közül; mindkét blokkhoz csatlakozható a hatfokozatú manuális vagy a jó gázreakciókat biztosító, hatfokozatú SelectShift automata sebességváltó.

A Transit Custom Nugget-hez számos olyan modern vezetéstámogató rendszer rendelhető, amelyek a márka legújabb személyautóiban is megtalálhatók. Ilyen például a keresztirányú forgalomfigyelő (Cross Traffic Alert) és az ütközésre figyelmeztető, gyalogosészlelővel kiegészített rendszer (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection), a széles látószögű tolatókamera és az adaptív sebességtartó automatika (Adaptive Cruise Control).

A januári Brussels Motor Show Ford-standján bemutatott Transit Custom Nugget értékesítése 2019-ben először Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Olaszországban és Svájcban indul.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő