Opel Grandland X - 130 lóerővel rajtol az új, 1.5 literes diesel!

A 96 kW/130 LE teljesítményű 1.5-ös dízelt hatfokozatú manuális váltóval és Start/Stoppal kínálja az Opel.

Az új dízel az eddigi motorhoz, a szintén hatfokozatú váltóművel társított 88 kW/120 LE teljesítményű 1.6-os dízelhez képest négy százalékkal takarékosabb. Városban 4,7, országúton 3,9 - 3,8, kombináltan 4,2 - 4,1 liter gázolajat fogyaszt 100 km-ként, 110 - 108 g/km CO2 kibocsátás mellett. Maximális nyomatéka 1750/percnél 300 Nm.

Opel Grandland X
Amikor a Grandland X-et 2017-ben a frankfurti International Motor Show-n bemutatták, már lehetett sejteni, hogy ez az a kompakt SUV, amelyben szerencsésen találkozott össze a sportos karakter a kalandor elvárásaival. A randi eredményeként született meg ez a modern, dinamikus külsővel, hűvös off-road megjelenéssel és SUV-hoz illő emelt üléspozícióval kitalált 4,48 méter hosszú szabadidőautó. Számos fedélzeti technológiával kiegészítve, valamint rengeteg hellyel akár öt kalandra éhes utas, poggyász és sportfelszerelés számára is kényelmes utitárs. Az Opel X-család 20 centiméterrel hosszabb harmadik tagja jól illeszkedik a Crossland X és a Mokka X alkotta sorba.

Az Opel Grandland X vásárlói megrendeléskor többféle prémium asszisztens- és biztonsági rendszer közül választhatnak. Rendelhető hozzá adaptív sebességtartó automatika gyalogos észleléssel és automatikus vészfékezéssel (Adaptive Cruise Control with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking), vezetői álmosság riasztás (Driver Drowsiness Alert), Advanced Park Assist, 360°-os kamera, AGR-tanúsítvánnyal ellátott ergonómikus ülések, fűtött kormánykerék, elülső és hátsó ülésfűtés és láblengetéssel nyitható 514 literes csomagtér. Az okostelefonokat akár induktív töltéssel is fel lehet tölteni. Az opcionális, teljesen LED-es ( Adaptive Forward Lighting, AFL LED) fényszórók nappallá varázsolják az éjszakát, anélkül biztosítva a lehető legjobb látást, hogy elvakítanák a szembejövőket.

A fronthajtás ellenére a jármű vezetője öt terepprogramból választhat, annak függvényében, hogy a hóban (Snow), sárban (Mud), homokban (Sand) vagy nedves (Wet) úton utazik. Az elektronika a kiválasztott útfelületnek megfelelően szabályozza az ABS és a kipörgésgátló működését.

Az IntelliLink rendszer segítségével az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens segít megtalálni az ellopott autót, szobát foglal a szállodában, parkolóhelyet keres, baleset után pedig automatikusan bejelentkezik az "őrangyal", és összeköti a jármű utasait személyes Opel OnStar-tanácsadójukkal, aki szükség esetén riasztja a mentőket.

Az Euro NCAP töréstesztjén a SUV mind a négy biztonsági kategóriában jó eredményt ért el, 5 csillagot kapott a felnőtt- és gyermek utasok védelmére éppúgy, mint a gyalogosvédelemre és a biztonsági asszisztensekre.

Euro NCAP Crash Test of Opel Vauxhall Grandland X

Forrás: Dános András
PR igazgató
Opel Magyarország

- 7+ üléses 7vége lesz a Vasúttörténeti Parkban
- Csúcs a csúcson - új csúcsot állitott fel egy Nissan Navara a Kékesen
- SKODA sikerek az Auto Bild magazin Allradauto des Jahres 2019 olvasói szavazásán
- Audi e-tron - áram-vonalas SUV, 400 kilométeres hatótávval
- Különleges Ford Mustang-ot, egy BULLITT-ot kapott Kiss Gergely, a márka nagykövete
- Mazda3 - Red Dot design Best of the Best 2019 díjat kapott az innovatív KODO formanyelv
- A Peugeot 508 lett a nyerő a The Most Beautiful Car of the Year 2018 szépségversenyen
- A Dakar-győztes Toyota Hilux-ra vált Fernando Alonso?
- Magyar Suzuki - Esztergomban legördült a gyártósorról a félmilliomodik Vitara!
- 2019 Suzuki Jimny - két kategóriában is döntős a Világ Év Autója versenyen a terepjáró újdonság!