Új Ford Opció - gyakoribb csereciklus rövidebb finanszírozási futamidővel

Kiszámítható és tervezhető újautó-finanszírozási konstrukciót mutatott be a Ford Credit, a Ford Motor Company globális pénzügyi szolgáltatója.

Ford Opció
Magánszemélyeknek kínálja vadonatúj finanszírozási konstrukcióját, a Ford Opciót a Ford Credit, a Ford Motor Company saját tulajdonú globális pénzügyi szolgáltatója. A Budapesten működő magyar kirendeltség, a Ford Credit Hungary együttműködő finanszírozó partnerével, a Merkantil Bankkal idén egy Nyugat-Európában már nagy múltra visszatekintő és rendkívül népszerű lakossági finanszírozási terméket vezet be. A "Personal Contract Purchases" vagy röviden a PCP kiszámíthatóvá teszi az autófinanszírozás költségét alacsonyabb fix havi lízingdíj és rövidebb csereciklus mellett.

Hogyan működik a Ford Opció?

1. A vásárló kiválasztja az új Fordját, a finanszírozási szerződés futamidejét (37 vagy 49 hónap), a várható éves futásteljesítményt és a fizetendő önerő mértékét (20 és 30 % között).
2. A Ford Credit együttműködő finanszírozó partnere, a Merkantil Bank Zrt. meghatározza a fix havi lízingdíj mértékét a szerződés időtartamára és az utolsó kiemelt lízingdíj összegét. Emellett a Ford márkakereskedő megállapodik egy Opciós Vételárban a vásárlóval, amit a márkakereskedő a futamidő végén fizet az ügyfél autójáért akkor, ha az autó nem lépi túl az ügyfél által vállalt futásteljesítményt és a futamidő végén elvárható állapotban marad a kopási/elhasználódási útmutató szerint.
3. A szerződés lejártakor a vásárlónak két lehetősége van, vagy újra cseréli, vagy megtartja autóját.
- Ha a megújítást választja, átülhet egy új Fordba a régi gépjárműve beszámítása után. Ez általában az előző autót értékesítő márkakereskedőnél történik az előre meghatározott Opciós Vételáron, vagy miután saját maga eladta a régi autóját. Miután a vásárló maradéktalanul rendezte a Ford Opció szerződés lezárásához szükséges költségeket, beleértve az utolsó kiemelt lízingdíj összegét is, az Opciós Vételárból esetlegesen fennmaradó összeget (Beszámítási Különbözet) fel lehet használni önerőként új Fordjának finanszírozásához.
- ha a megtartást választja, feltételezve, hogy az összes havi lízingdíjat befizette, akkor csak az utolsó kiemelt lízingdíjat kell befizetnie, és övé az autó.

Ford Opció
2018-ban Európában a Ford Credit magánügyfelekkel kötött finanszírozási szerződéseinek közel fele vonatkozott olyan ciklikus finanszírozási termékekre, mint a Ford Opció. Mivel a tapasztalatok szerint a ciklikus finanszírozás alkalmazásával az autók használati ideje 3-4 évre csökkent, a vásárlók pedig akár harmadik, negyedik, ötödik, vagy hatodik Fordjukat is hasonló feltételekkel finanszíroztathatják.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő