2020 Jaguar XE - kozmetika után morcosabb lett a kismacska

Nem titok, az új, összkerékhajtással is kapható XE minden eddiginél sportosabb stíluselemeit a kétüléses Jaguar F-TYPE sportmodell ihlette.

NEW JAGUAR XE – DESIGN EVOLUTION
Kívülről a leginkább az tűnik fel, hogy a 2020-as Jaguar XE modell nagyobb légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót, J-alakban világító menetfényt és LED-fényszórót kapott. Hátul a korábbinál vékonyabbak lettek a teljesen LED-es lámpák és sportosabb a lökhárító kialakítása. Erre még rátesz az R-Dynamic változat, amelynél olyan további stíluselemek erősítik a sportosabb megjelenést, mint a sötét tónusú hátsó diffúzor, az egyedi felnik, a kontrasztos öltésekkel varrott sportülések, a selyemfényű krómozott váltófülek vagy a küszöböt díszítő R-Dynamic emblémák.

A látványos külső frissítés ellenére az új modellnél láthatóan a belső tér megújítása kapott nagyobb hangsúlyt. A vezető nagyobb kényelmét szolgálja az elektromos I-PACE-ből átvett multifunkciós kormánykerék és a Jaguar Touch Pro Duo infotainment rendszer is két tökéletesen integrált, nagyfelbontású érintőképernyővel. Az átdolgozott középkonzolon található SportShift fokozatválasztó váltókar és a JaguarDrive kezelőszerv viszont egyaránt az Jaguar F-TYPE-ból átvett örökség. Újdonság még a vezeték nélküli mobiltöltő rendszer, valamint az XE fedélzetén debütál az intelligens Smart Settings technológia, amellyel az utasok mindig az éppen elvárt ülés-, tükör-, audio- és klímabeállításokat kapják.

A kategóriában eddig ismeretlen ClearSight a keret nélküli belső visszapillantó tükörbe integrált nagyfelbontású képernyőn jeleníti meg egy nagylátószögű, hátra tekintő kamera képét, így a vezető minden helyzetben látja a mögöttes forgalmat.

- Az XE különlegessége a modell teljességében rejlik. Progresszív dizájnt, innovatív technológiát és kivételes menetdinamikát kínál az ügyfeleknek. Nem foglalkozunk átlagos megoldásokkal, és ennek tökéletes példája az új XE – mutatta be szerényen az angliai bemutatón az autót Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója. Tény, hogy valóban elmondhatjuk: az utastér minden szempontból fejlődött; praktikusabb és kényelmesebb lett, valamint több tárolóhelyet kínál.
2019 NEW JAGUAR XE – PERFORMANCE
A 75 százalékban alumíniumból készült karosszériába épített menetdinamikai rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a központi érintőképernyőn Comfort vagy Dynamic beállítást választva kedve szerint állítsa be a motor, a sebességváltó és a kormánymű paramétereit. Az új XE alapfelszerelésként automata sebességváltóval kapható, választhatóan hátsó- vagy összkerékhajtással. Az összkerékhajtással társított 300 lóerős benzinmotor 5,7 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/óra sebességre az autót.

A motorválasztékot a 2.0 literes Ingenium P250 és P300 250 illetve 300 lóerős benzinmotor mellett a takarékos 180 lóerős Ingenium D180 dízelmotor színesíti. Ez a motor a 430 Nm maximális forgatónyomatékot 4,9 l/100 km üzemanyag-fogyasztást mellett is teljesíti.

Az XE alapfelszerelésként kínálja az automata sebességváltót, a 18 colos keréktárcsákat, a motoros állítású bőrüléseket, a módosított fénygrafikával ellátott, teljes LED-es fényszórókat és zárófényeket, az első és hátsó parkolóradart, a tolatókamerát és a sávtartó asszisztenst. Az ügyfelek az S, SE és HSE felszereltségek közül választhatnak, ezek mindegyike kapható a sportos R-Dynamic kivitelben is.
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!
- Red Dot Car Design díjat nyert az új Mazda CX-30 és az MX-30
- Ford Motor Company - igazi amerikai válasz a COVID-19 koronavírus pandémia kihívására
- Peugeot 2008 SUV - az Oroszlánnak a COVID-19 vírus sem ellenfél!