Magyar Suzuki - Esztergomban legördült a gyártósorról a félmilliomodik Vitara!

A 2018 szeptemberében megújult modell a vállalat valaha elért legnagyobb sikere.

Félmilliószor ismételt mozdulatok...
A hazai vásárlók első számú kedvence, a jelenlegi Vitara 2015-ös bevezetése óta vezeti az új személygépkocsik eladási listáját. 2018-ban frissített megjelenéssel, fejlettebb biztonsági rendszerekkel ünnepelte harmincadik születésnapját.

A kompakt SUV kategória úttörőjeként már az 1988-as első generációs Vitara is hamar népszerű lett a vásárlók körében. A második generáció, a Grand Vitara 1998-ban nagyobb méretekkel, erősebb motorral és bővebb felszereltséggel érkezett. Nem sokkal ezután, 2005-ben az autóipari változásokhoz igazodva, szinte teljesen megújulva lépett színre a harmadik nemzedék. A negyedik generációra tíz évet kellett várni, 2015-ben került piacra az új változat, amelynek nemcsak a gyártásából, hanem a fejlesztéséből is kivették a részüket a magyar szakemberek - a prototípust szinte teljes egészében hazánkban véglegesítették.

Most legördült a gyártósorról a félmilliomodik Vitara, az első olyan modell, amelyből Esztergomban ilyen rövid idő alatt ennyi készült.

500 000 Suzuki Vitara!
Az 500 000 Vitarából 31 658 darabot regisztráltak Magyarországon, a többit Európába, a Dominikai Köztársaságba, Guatemalába vagy például a Csendes-óceán délnyugati részén található Vanuatu szigetére exportálták.

2019 Suzuki Vitara Interior, Exterior and Drive
Forrás:
Ruska Viktória
kommunikációs vezető
Magyar Suzuki Zrt.