A Dakar-győztes Toyota Hilux-ra vált Fernando Alonso?

A Toyota Gazoo Racing versenypilótája a tereprally-val ismerkedett a dél-afrikai Goerapan-ban.

Fernando Alonso Dakar Hilux Test
Fernando Alonso miután 2018-ban befejezte Formula-1-es pályafutását, a Toyota Gazoo Racing versenypilótája lett és jelenleg a FIA Hosszútávú Világbajnokságon (FIA World Endurance Championship - WEC) egy 1000 lóerős hibrid-elektromos versenygéppel (TS050 HYBRID) áll az élen. Az még titok, miért érdeklődhet egy klasszikus pályaversenyző a tereprally iránt, de mindenesetre tény, hogy a Toyota Gazoo Racing South Africa kétnapos exkluzív teszten látta vendégül a dél-afrikai Johannesburgtól mintegy 700 km-re nyugatra fekvő Goerapanban a Formula-1 egykori sztárpilótáját.

Alonso tereprally-s "mentora" a korábbi többszörös Dakar-győztes, Giniel de Villiers, a Toyota Gazoo Racing South Africa versenyzője volt, az autó pedig az a Toyota Hilux 4X4, amivel Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel januárban megnyerte a 2019-es Dakar Rallyt. Vagy legalábbis egy olyan 5.0 literes V8-as, 385 lóerős, 620 Nm max. nyomatékú Hilux, 520 literes tankkal...

A kérdésre, hogy miért teszteli Alonso a "Dakar Hilux"-ot, a Toyota illetékese hivatalosan csak annyit válaszolt, hogy Fernando érdeklődik a motorsport különböző kihívásai iránt, és a Toyota csapat a 2019-es Dakar Rally-n aratott győzelme megteremtette számára azt a lehetőséget, hogy egy Dakar-győztes versenyautót tesztelhessen. A Toyota szerint egyébiránt a teszt nem a teljesítményről szólt, ez egy lehetőség volt Fernando-nak, hogy megismerje a tereprally-t és felmérje, mennyire érdeklődik valójában a sportág iránt. A spanyol szeretne többet megtudni a Dakar-ról, de a Toyota szerint nincsenek még konkrét elképzelések arról, hogy valamikor elindul-e a legendás versenyen.

Toyota Hilux 4X4
Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.

- A Suzuki Jimny a Világ Év Városi Autója (World Urban Car of the Year)
- Jaguar I-PACE - három kategóriában is az élen végzett a 2019-es World Car Awards szavazáson!
- 7+ üléses 7vége lesz a Vasúttörténeti Parkban
- Csúcs a csúcson - új csúcsot állitott fel egy Nissan Navara a Kékesen
- SKODA sikerek az Auto Bild magazin Allradauto des Jahres 2019 olvasói szavazásán
- Audi e-tron - áram-vonalas SUV, 400 kilométeres hatótávval
- Különleges Ford Mustang-ot, egy BULLITT-ot kapott Kiss Gergely, a márka nagykövete
- Mazda3 - Red Dot design Best of the Best 2019 díjat kapott az innovatív KODO formanyelv
- A Peugeot 508 lett a nyerő a The Most Beautiful Car of the Year 2018 szépségversenyen
- Magyar Suzuki - Esztergomban legördült a gyártósorról a félmilliomodik Vitara!