A Dakar-győztes Toyota Hilux-ra vált Fernando Alonso?

A Toyota Gazoo Racing versenypilótája a tereprally-val ismerkedett a dél-afrikai Goerapan-ban.

Fernando Alonso Dakar Hilux Test
Fernando Alonso miután 2018-ban befejezte Formula-1-es pályafutását, a Toyota Gazoo Racing versenypilótája lett és jelenleg a FIA Hosszútávú Világbajnokságon (FIA World Endurance Championship - WEC) egy 1000 lóerős hibrid-elektromos versenygéppel (TS050 HYBRID) áll az élen. Az még titok, miért érdeklődhet egy klasszikus pályaversenyző a tereprally iránt, de mindenesetre tény, hogy a Toyota Gazoo Racing South Africa kétnapos exkluzív teszten látta vendégül a dél-afrikai Johannesburgtól mintegy 700 km-re nyugatra fekvő Goerapanban a Formula-1 egykori sztárpilótáját.

Alonso tereprally-s "mentora" a korábbi többszörös Dakar-győztes, Giniel de Villiers, a Toyota Gazoo Racing South Africa versenyzője volt, az autó pedig az a Toyota Hilux 4X4, amivel Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel januárban megnyerte a 2019-es Dakar Rallyt. Vagy legalábbis egy olyan 5.0 literes V8-as, 385 lóerős, 620 Nm max. nyomatékú Hilux, 520 literes tankkal...

A kérdésre, hogy miért teszteli Alonso a "Dakar Hilux"-ot, a Toyota illetékese hivatalosan csak annyit válaszolt, hogy Fernando érdeklődik a motorsport különböző kihívásai iránt, és a Toyota csapat a 2019-es Dakar Rally-n aratott győzelme megteremtette számára azt a lehetőséget, hogy egy Dakar-győztes versenyautót tesztelhessen. A Toyota szerint egyébiránt a teszt nem a teljesítményről szólt, ez egy lehetőség volt Fernando-nak, hogy megismerje a tereprally-t és felmérje, mennyire érdeklődik valójában a sportág iránt. A spanyol szeretne többet megtudni a Dakar-ról, de a Toyota szerint nincsenek még konkrét elképzelések arról, hogy valamikor elindul-e a legendás versenyen.

Toyota Hilux 4X4
Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.

- 2019. október utolsó hétvégéjén rendezik a Budapest Auto Show-t a Millenárison
- Ford Transit és Tourneo Custom PHEV - az első 1 tonnás Plug-In Hybrid modellek
- Ford Puma - gyártásban az első villamosított európai újdonság
- Ford Focus 2.0 EcoBlue 150 LE - még nem SUV, de már Active crossover!
- Toyota LC200 Supertourer - mégis túl lehet élni az Apokalipszist?
- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!