A Peugeot 508 lett a nyerő a The Most Beautiful Car of the Year 2018 szépségversenyen

Több mint 120 ezer szavazat alapján a Peugeot újdonsága lett Az Év Legszebb Autója a 34. párizsi Festival Automobile International keretében megrendezett szépségversenyen.

A nagyközönség négy fordulóban szavazhatott a hét jelölt modellre; a Peugeot 508 végül a voksok 34 százalékát megszerezve magabiztosan győzött, megelőzve hat vetélytársát.

New Peugeot 508
A 2017-es Peugeot Instinct tanulmányautó által ihletett új Peugeot 508 formavilága nem először részesült elismerésben, tavaly népszerű prémium modelleket megelőzve a brit Carwow autós szakportál Car of the Year Awards 2018 szavazásán elnyerte "Az év legstílusosabb autója" díjat (Style Award) is.

2017 Peugeot Instinct
A párizsi Festival Automobile International szépségversenyén nem az új generációs 508 volt az egyetlen Peugeot, amely elismerésben részesült. A tisztán elektromos hajtású Peugeot e-Legend tanulmányautó a koncepciójárművek mezőnyében nyerte el az Év Legszebb Tanulmányautója címet. Ezt a díjat nem a nagyközönség, hanem egy autótervezőkből, divattervezőkből, építészekből és ipari formatervezőkből álló szakmai zsűri ítéli oda.

Peugeot e-Legend Concept Car
Ugyanez a két Peugeot modell egyébként a valós idejű közösségi forgalominformációs szolgáltatást nyújtó Coyote Systems első autós díjátadóján is aranyérmet kapott. Az Európa-szerte ötmillió felhasználóval rendelkező vezetőtámogató hálózat ügyfeleinek szavazata alapján a Peugeot 508 lett a 2019. Év Coyote Autója, míg az e-Legend a legkiválóbb tanulmányautónak járó PlayStation különdíjat nyerte el.

A Peugeot 508 tíz év után a francia márka második sorozatgyártású modellje, amely elnyerte az Év Legszebb Autója címet: 2009-ben az Európa-szerte számos díjjal jutalmazott Peugeot RCZ kupé részesült ebben a kitüntetésben.

A díjra jelölt, €60,000 alatti modellek 2018-ból:

New Mercedes Classe A
New Jeep Wrangler
New Fiat 500X
New DS 3 Crossback
New Peugeot 508
Kia ProCeed
New Range Rover Evoque

Candidate PBVA 2018 - Peugeot 508