Különleges Ford Mustang-ot, egy BULLITT-ot kapott Kiss Gergely, a márka nagykövete

2019. április 17-én ünnepli 55. születésnapját az amerikai autógyártás egyik nagy ikonja, a Ford Mustang.

A dearborni gyár a Pony első születésnapját már 400.000 eladott példánnyal ünnepelte, 55 évvel később, 2018-ban elkészült a 10 milliomodik Mustang.

A Mustang első filmsikerét 1964-ben aratta a Goldfinger című James Bond filmben, majd 1968-ban ezt követte a híres Bullitt, (San Francisco-i zsaru). Ebben a filmben forgatták a filmtörténet egyik leghíresebb autós üldözési jelenetét, a legendás autós párbaj majdnem 10 percen át tart, Steve McQueen (Bullitt) egy 1968-as Mustang GT kupéval üldöz két bérgyilkost San Francisco utcáin.

Az ős-BULLITT és az evolució
A film bemutatójának 50. évfordulójára egy különleges Ford Mustang BULLITT készült. Az új modellváltozatot egy feltuningolt, 460 lóerős, 5.0 literes V8-as motor hajtja, 529 Nm csúcsnyomatékkal, 4,3 másodperces 0-100 km/órás sprinttel.

Ford Mustang BULLITT
A Mustang 55. születésnapját Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Ford Mustang magyarországi márkanagykövete illő módon ünnepelte meg: átvett egy limitált szériás Mustang BULLITT-ot Györke Orsolyától, a Ford PR igazgatójától. - Kiss Gergely legendás, és mára sok fiatalnak is példát mutató karrierje, sportpályafutása ugyanolyan legendává tette őt a magyar sport és az egyetemes vízilabdázás terén, mint amit a Mustang vívott ki magának 55 éves pályafutása során – fogalmazott a Ford PR igazgatója az átadáskor. - Megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhatunk Kiss Gergely álmának megvalósításához - tette hozzá.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó és a Ford Mustang BULLITT
Gergely új autója a klasszikus, a filmbeli eredeti színnel megegyező Dark Highland Green fényezésű Mustang BULLITT 19 colos, Torq Thrust stílusú keréktárcsákon gördül, amelyek mögött vörösre festett Brembo™ féknyergek vannak, a kör alakú tanksapkát ugyanolyan logo díszíti, mint a filmben.

Ford Mustang BULLITT
Az utastér meghatározó elemei a 12 colos LCD műszeregység és a Recaro® sportülések. Az ülések, a középkonzol és a műszerfal-panel burkolatának varrásai ugyanolyan színűek, mint a karosszéria fényezése és a műszerfal utasoldali részén a szokásos Mustang-embléma helyett a BULLITT változatba egy egyedi sorszámozással ellátott plakett került. Kiss Gergelyé a K2196 sorszámú BULLITT. Az 1000 wattos B&O Sound System alapfelszereltség, a tiszta basszusokról kéttekercses mélynyomó gondoskodik, és az első ajtókba épített nagy teljesítményű, háromutas hangszórók egyenletesen sugározzák a kabinban a hangokat.

A különleges modellváltozatot a Ford 5.0 literes V8-asa hajtja, amit nyitott szívórendszerrel és szívócsonkkal, 87 mm-es fojtószelepházakkal és a hajtáslánc-vezérlő modul egyedi BULLITT kalibrációjával egészítettek ki a mérnökök. Az üzemanyag-fogyasztást sikerült 12,4 l/100 km-re beszabályozni.

A hatfokozatú manuális sebességváltót a Ford új fordulatszám-szabályozó technológiája egészíti ki, ami a motor elektronikus vezérlésének segítségével rövid gázfröccsöt ad, amikor a vezető visszakapcsol, hozzáigazítva ezzel a motor fordulatszámát a kiválasztott sebességfokozathoz, hogy a váltás sima és zökkenőmentes legyen, miközben a motor "felhördül".

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő