SKODA sikerek az Auto Bild magazin Allradauto des Jahres 2019 olvasói szavazásán

A német szaklap olvasói szerint a KODIAQ, az OCTAVIA SCOUT és a SUPERB 4x4-es változatai kategóriájukban a legjobbak.

A cseh autógyártó hármas győzelmével zárult az Auto Bild Allrad magazin idei, az Év Összkerékhajtású Autói szavazása. A német szaklap kiemeli a ©KODA márka 4×4-es szakértelmét, az olvasói pedig a több kategóriában is a ©KODA autóira szavaztak a legtöbben.

A KODIAQ lett a legjobb import autó a 35 000 euró alatti Off-road és SUV (Geländewagen und SUV) kategóriában,

©KODA KODIAQ 4x4
az OCTAVIA SCOUT a legjobb import autó az Összkerékhajtású Crossover (Allrad-Crossover) kategóriában,

©KODA OCTAVIA SCOUT
a SUPERB pedig elnyerte a legjobb import autó címet a 40 000 euró alatti összkerékhajtású személyautók (Allrad-Pkw) kategóriájában.

©KODA SUPERB 4x4
Idén a SUPERB 4×4 a tizedik, az OCTAVIA SCOUT az ötödik alkalommal nyert kategóriájában, a KODIAQ pedig megismételte 2017-es győzelmét.

Ebben az évben az Auto Bild Allrad magazin olvasói már a 18. alkalommal szavaztak az Allradauto des Jahres szavazáson kedvenceikre. A küzdelem tíz kategóriában zajlott, összesen 211 jármű vett részt a szavazáson. A cseh márka díjnyertes modelljei közül a zászlóshajó SUPERB 4×4 változata a leadott szavazatok 9,97%-ával érte el a legjobb egyéni eredményt. A magazin olvasóinak 8,18 százaléka szavazott az összkerékhajtású OCTAVIA SCOUT típusra, a KODIAQ 4×4 a szavazatok 7,80 százalékát kapta.

A ©KODA-nál már az 1930-as évek végén fejlesztették olyan járművek prototípusait, amelyeknek egynél több tengelyét hajtották meg. A modern kori ©KODA 4x4-es járművek sikertörténete 1999-ben kezdődött az OCTAVIA COMBI 4×4-el, azóta a ©KODA több, mint 700 000 összkerékhajtású járművet gyártott. A 4x4 hajtás iránt folyamatosan növekvő kereslet miatt a gyár az elmúlt négy évben fokozatosan bővítette kínálatát. Napjainkban a KAROQ és KODIAQ SUV, valamint az OCTAVIA és SUPERB típusok rendelhetők összkerékhajtással.