A Suzuki Jimny a Világ Év Városi Autója (World Urban Car of the Year)

A 2019-es Világ Év Autója (World Car Awards – WCA) versenyen első helyen végzett a Világ Év Városi Autója (World Urban Car of the Year) kategóriában az új Suzuki Jimny.

Suzuki Jimny
A 2019-es Világ Év Autója verseny 24 ország 86 szakújságírójából álló zsűrije az év három legjobb városi illetve legdizájnosabb autója közé sorolta a vadonatúj Jimny-t, a díjat a New York-i Nemzetközi Autókiállításon adták át.

2019 World Car Awards: Winner Announcements at New York International Auto Show
A Suzuki az egyetlen márka, amely három egymást követő évben is bekerült a legjobb városi autók dobogósai közé, de ez az első alkalom, hogy a japán gyártó díjat is nyert a versenyen.

A vállalat elnöke, Toshihiro Suzuki elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy a Suzukinak ítélték oda ezt a díjat. - A Jimny páratlan, kompakt és egyben hamisítatlan terepjáró, melynek eredeti koncepciójához közel 50 éven át hűek maradtuk. A Jimny számos rajongóval büszkélkedhet szerte a világon, akiket terepen és közúton egyaránt lenyűgöz az autó kiváló teljesítménye és egyedi, funkcionális kialakítása. Örömmel fogadtuk a díjat a modell rajongóinak nevében. Továbbá büszkék vagyunk arra, hogy szenvedéllyel alkotunk izgalmas autókat, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait - folytatta Toshihiro Suzuki.

Az idei Genfi Autószalonon jelentették be, hogy a Jimny bekerült a 2019-es Világ Év Autója (World Car Awards – WCA) verseny Városi autó (World Urban Car of the Year) és Dizájn (World Car Design Of The Year) kategóriáinak dobogósai közé. A Jimny végül a Világ Év Városi Autó kategóriájának győztese lett, és az első három legdizájnosabb modell között végzett a World Car Design Of The Year mezőnyében.

- Toyota LC200 Supertourer - mégis túl lehet élni az Apokalipszist?
- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!