A Suzuki Jimny a Világ Év Városi Autója (World Urban Car of the Year)

A 2019-es Világ Év Autója (World Car Awards – WCA) versenyen első helyen végzett a Világ Év Városi Autója (World Urban Car of the Year) kategóriában az új Suzuki Jimny.

Suzuki Jimny
A 2019-es Világ Év Autója verseny 24 ország 86 szakújságírójából álló zsűrije az év három legjobb városi illetve legdizájnosabb autója közé sorolta a vadonatúj Jimny-t, a díjat a New York-i Nemzetközi Autókiállításon adták át.

2019 World Car Awards: Winner Announcements at New York International Auto Show
A Suzuki az egyetlen márka, amely három egymást követő évben is bekerült a legjobb városi autók dobogósai közé, de ez az első alkalom, hogy a japán gyártó díjat is nyert a versenyen.

A vállalat elnöke, Toshihiro Suzuki elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy a Suzukinak ítélték oda ezt a díjat. - A Jimny páratlan, kompakt és egyben hamisítatlan terepjáró, melynek eredeti koncepciójához közel 50 éven át hűek maradtuk. A Jimny számos rajongóval büszkélkedhet szerte a világon, akiket terepen és közúton egyaránt lenyűgöz az autó kiváló teljesítménye és egyedi, funkcionális kialakítása. Örömmel fogadtuk a díjat a modell rajongóinak nevében. Továbbá büszkék vagyunk arra, hogy szenvedéllyel alkotunk izgalmas autókat, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait - folytatta Toshihiro Suzuki.

Az idei Genfi Autószalonon jelentették be, hogy a Jimny bekerült a 2019-es Világ Év Autója (World Car Awards – WCA) verseny Városi autó (World Urban Car of the Year) és Dizájn (World Car Design Of The Year) kategóriáinak dobogósai közé. A Jimny végül a Világ Év Városi Autó kategóriájának győztese lett, és az első három legdizájnosabb modell között végzett a World Car Design Of The Year mezőnyében.
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás
- Mazda - 100 éves az örökifjú R360 Coupe!
- BMW i Hydrogen NEXT - a 374 lóerős, X5 alapú üzemanyagcellás modell 2022-re várható
- 2021 Hyundai i20 - opciós 48V-os mild hybrid hajtáslánccal, már Lime Green kivitelben is!
- Red Dot Car Design díjat nyert az új Mazda CX-30 és az MX-30
- Ford Motor Company - igazi amerikai válasz a COVID-19 koronavírus pandémia kihívására
- Peugeot 2008 SUV - az Oroszlánnak a COVID-19 vírus sem ellenfél!