Lamborghini új terepen - elárvereznek egy Rambo Lambo-t

1 beszólás

Igazi ritkaságra lehet licitálni az eBay internetes árverési oldalon, egy 1988-as Lamborghini LM002 terepjárót kínálnak eladásra.

Rambo Lambo

Lamborghini LM002 - ilyet se minden nap találunk az eBay-en!

Lamborghini terepjáró!? Mindenki megbotlik egyszer, szokták mondani. 1993-ig gyártották, a Lamborghini Countach 375 lóerős V12-es motorja hajtotta és mindössze 301 darab készült belőle.

Az olaszok a Cheetah (Leopárd) projectet azzal a céllal indították el 1977-ben, hogy a saját fejlesztésű terepjárót majd eladják az amerikai hadseregnek. Ekkor már két éve véget ért a vietnami háború, a jenkik új kihívást kerestek, az olaszok pedig úgy gondolták, hogy ehhez majd ők szállítják a terepjárókat.

1979-ben írták ki végül azt a pályázatot, amelyen a Willys Jeepnek keresett utódot az amerikai hadsereg. Ezen a tenderen indult a gúnynéven Rambo Lambo-nak nevezett olasz luxusterepjáró is, a Hummer vetélytársaként. Ma már tudjuk, melyik nyert, az Öböl-háborúban a H1 fényesen bizonyított is.

Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy az árverésre felkínált példány ronda, valószínűleg terepen se jó, viszont teljesen felújították és mint technikai kuriózum talán megér 70 000 dollárt. Most ez a legjobb ajánlat érte.