Az Audi Q2, Q5, A6 allroad és e-tron az Év Összkerékhajtású Autói

A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója (All-wheel-drive Car of the Year 2019) szavazás tíz kategóriájából négyben Audi modell végzett az élen AUTO BILD Allrad olvasói szavazásán.

Az AUTO BILD Allrad Európa legkeresettebb összkerékhajtású járművekkel foglalkozó magazinja, amely 2002 óta tart közönségszavazást.

A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója olvasói szavazásán a Q2, a Q5, az A6 allroad quattro és a tisztán elektromos hajtású Audi e-tron modellek kategóriájuk élén végeztek, az Audi pedig a választás legsikeresebb márkájaként zárta a voksolást.

All-wheel-drive Car of the Year 2019 Awards
A szavazásra az AUTO BILD Allrad magazin szerkesztői állították össze a modellek listáját, amely tíz kategóriában 43 márka 211 modelljét tartalmazta. Az olvasók járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvencüket.

Audi Q2
A "Terepjáró és SUV modell 35 000 euró alatt" kategóriában az Audi Q2 34 versenytárs előtt a szavazatok 8,5 százalékát szerezte meg, ezzel sikerült a legszorosabb küzdelmet hozó kategóriában győzedelmeskednie.

Audi Q5
A második legnagyobb mezőny 29 indulóval a "35 000 és 50 000 euró közötti modellek" voltak. Itt az Audi Q5 a szavazatok 6,7 százalékának megszerzésével végzett az élen.

Audi A6 allroad quattro
Az "Összekerékhajtású Crossover modellek" kategóriában Az Audi A6 allroad quattro 13,99 százalékkal majdnem két százalékkal több szavazatot kapott, mint a második helyezett.

Audi e-tron
Az Audi e-tron hasonlóan meggyőző eredménnyel aratott győzelmet az "Összkerékhajtású hibrid és elektromos modellek" között, ahol 24 versenytársát megelőzve, a szavazatok 8,65 százalékát megszerezve végzett az élen. A nagyméretű SUV modellt az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy elektromotor hajtja. A legtöbb közlekedési helyzetben az Audi e-tron a hátsó elektromos motort használja, de amikor szükséges, az elektromos quattro összkerékhajtás az első tengelyre irányítja a nyomatékot.

- Toyota LC200 Supertourer - mégis túl lehet élni az Apokalipszist?
- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!