2020 Land Rover Defender - az 1,2 millió kilométeres teszt után jön a Való Világ!

A márka április 30-án, a Land Rover Világnapon (World Land Rover Day) ünnepelte fennállásának 71. évfordulóját. 1948-ban ezen a napon tartották a Defender világpremierjét az Amszterdam Motor Show-n.

A World Land Rover Day másik szenzációja, hogy a 2020-as modellévű Defender fejlesztése mérföldkőhöz érkezett, a prototípus-flotta tesztelése során elérte az 1,2 millió kilométer futásteljesítményt. Ugyancsak ezen a napon jelentették be, hogy az új Defender Kenyában, a Tusk Trust alapítványnál tölti tesztprogramjának végső szakaszát.

2020 Land Rover Defender
Egy különleges álcafóliába öltöztetett Defender a Land Rover és a Tusk Trust között fennálló, 15 éves együttműködés keretében a Borana természetvédelmi területen kóstol bele a való világba. A cég 15 éve segíti hivatalos partnerként a Tusk Trust vadvédelmi jótékonysági alapítvány munkáját, Afrika legelhagyatottabb zugaiba juttatva el biztonságosan a szervezet munkatársait. A prototípus súlyos terheket vontat, mély vízben gázol és ellátmányt szállít a kenyai Borana rezervátum területén, ahol létfontosságú vadvédelmi feladatokat bíznak rá.

2020 Land Rover Defender
A prototípus-flotta autói a fejlesztési program végére több mint 45 ezer teszten vesznek rész a világ legbarátságtalanabb pontjain. A Land Rover mérnökei 50°C-ot meghaladó sivatagi forróságban, az északi sark mínusz 40°C alatti dermeszto fagyában, a coloradói Sziklás-hegység 3000 méteres magaslatain kínozták a prototípus-flottát, hogy meggyőzodjenek arról, az új Defender a legkalandvágyóbb ügyfelek kezei között is könnyedén megbirkózik majd a mindennapok kihívásaival.

2020 Land Rover Defender Teaser Footage
- A mindenre kiterjedo szimulációkon és fékpadon végzett teszteken túl 1,2 millió kilométert tettünk meg az új Defenderrel a legváltozatosabb terep- és klímaviszonyok között, hogy biztosak lehessünk abban, minden idők legstrapabíróbb, legkiválóbb terepalkalmasságú Land Rover modelljét alkotjuk meg. A fantasztikus lehetőség, hogy a prototípust éles helyzetben, a kenyai Borana természetvédelmi területen működő Tusk munkáját támogatva tesztelhetjük, bizonyítva mérnökeinknek, hogy a Defender a fejlesztési program végső fázisába érve is teljesíti minden előzetes elvárásunkat. Az új terepjáró közúti alkalmasságát a németországi Nürburgring-en működő tesztlétesítményben, terepképességeit az angliai Eastnor felázott földútjain, a Utah állambeli Moab sziklás ösvényein és Dubaj homokdűnéin tökéletesítettük. Így biztosak lehetünk abban, hogy menetképességeiben, kényelmében és vezethetőségében új mércét állít a Land Rover családon belül - mondta Nick Rogers, a Jaguar Land Rover műszaki fejlesztési igazgatója.

2020 Land Rover Defender testing
Az új Defendert az Egyesült Királyságban, Gaydonban, a Land Rover világszínvonalú tervező, fejlesztő és tesztlétesítményeiben tervezték és fejlesztették és a szlovákiai Nyitrán, a Land Rover nemrég megnyitott, ultramodern gyártólétesítményében fogják gyártani.

2020 Land Rover Defender testing