BMW Baby-cabrio - pedálozhatnak a gyerekek

A legkisebbeknek ravasz marketingcselt eszelt ki a BMW. Elkészítették a 3-as cabrio élethű mását műanyagból, a hároméveseknek pedál, a nagyobbaknak villanymotor dukál.

Baby BMW

A gyerekváltozat kívülről semmiben sem különbözik az igazitól, igaz, csak együléses, de pontosan kicsinyített mása az eredetinek. A színválaszték még kissé szegényes, csak ezüstszínben készül.

Ha a kereskedő megkérdezi: Pedállal vagy villanymotorral kéri? - kérdése cseppet sem humoros, sőt nagyon is reális. A legfiatalabb BMW rajongók (szülei) ugyanis kétféle "felszereltségből" választhatnak: a pedálos 186, a luxuskivitelű villanyhajtású 319 euroba kerül.

A 8 kg súlyú pedálos változat is szuper, lehet például állítani az ülését, ahogy nő a pilóta, vagy ha több gyerek is használja, de a gyerekszíveket igazán az akkumulátoros, villanymotoros változat dobogtatja meg.

A 12,5 kg súlyú elektromos "modellnél" a tervezők komoly figyelmet fordítottak az ifjú vezető és a környezete, például a tengerimalaca biztonságára, ezért a jármű sebességét 4 km/órára korlátozták. Vezetni viszont szó szerint gyerekjáték, pontosan úgy működik, mint a dodgem a Vidám Parkban. Csak egy "gázpedálja" van, ha lenyomja a gyerek, elindul, ha elengedi, a motor automatikusan lefékezi a kocsit. A műszerfal is "gyerekbarát", az előre-hátra irányváltó gombokat LED-es kijelzővel kombinálták. Gumikerekei csökkentik a menetzajt, az alsó szomszéd nagy örömére.

Maximális sebessége 4 km/óra, ha száguldozás közben a sebesség ez alá alá zuhan, az autót fel kell "tankolni". Tölteni bármelyik 220 V-os konnektorból lehet, a 15 óra töltési idő ugyanennyi nyugalmat garantál a szülőknek, hogy azután az ifjú aszfaltbetyárok másfél órán át újra félresöpörjék őket.

Ha a gyerek kiöregszik a fogyasztói célcsoportból, akkor sincs baj. A 4-7 éves korosztálynak fejlesztettek egy M6 cabrio változatot is. Tekerős és villanymotoros változatban.