Ötcsillagosra vizsgázott az új Mazda3 az EuroNCAP töréstesztjén

Az új Mazda3 már a második olyan Mazda modell, mely a 2018-tól szigorított Euro NCAP keretrendszerben is maximumon teljesített.

Euro NCAP Crash Test of Mazda3 2019
A magyar piacra 2019 február végén lépett új Mazda3 a Small Family Car kategóriában kitűnően teljesített mind a "Felnőtt utas" (Adult Occupant), a "Gyermek utas" (Child Occupant), a "Gyalogosvédelem" (Vulnerable Road Users) és a "Biztonsági rendszerek" (Safety Assist) kategóriában.

A "Felnőtt utas" kategóriában elért 98%-os értékkel az új Mazda3 maximum pontot kapott az elölről jövő frontális, valamint az oldalról érkező autós és oszlop-ütközések esetében is. A Mazda intelligens fékrásegítő rendszere szintén a legjobb értékelést kapta a kis sebességű teszteken, melyeknél segítségével minden esetben elkerülhető volt az ütközés.

A "Gyermek utas" kategóriában az új kompakt modell 87%-os eredményt ért el, és a maximumot hozta a dinamikus teszteken, valamint az elölről és oldalról érkező ütközések esetében. A gyalogosvédelmi teszteken 81%-ot kapott, maximumot elérve a láb és medencetájéki sérülések elkerülésében. A "Biztonsági rendszerek" 73%-os impresszív eredményt produkáltak, köszönhetően az új Mazda3-ban alkalmazott számos i-ACTIVSENSE biztonsági felszerelésnek.

A meggyőző eredmény három kulcstényezőnek köszönhető: a legutóbbi SKYACTIV-járműarchitektúra fejlesztésekor több nagy merevségű, energiaelvezető, de mégis könnyű fémet használtak; az i-ACTIVSENSE technológia további asszisztens rendszerekkel bővült, melyek segítik a vezetőt a potenciális kockázatok felismerésében és ezáltal csökkenti a balesetek lehetőségét, valamint javítottak a gyalogosvédelmi jellemzőkön.

A Mazda SKYACTIV technológiai fejlesztései mind arra irányulnak, hogy az autóval szuper legyen gyorsítani, adjon visszajelzést az útról, meggyőzően fékezzen, forduljon és könnyen irányítható legyen. A kitűzött célt a mérnökök elérték, az új Mazda3-at könnyű vezetni, és amellett, hogy biztonságos, érdemes is próbára tenni.

- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!
- A Volkswagen 7 akciós modellt kínál 2019. július 1-től a nagycsaládosoknak