A Volkswagen 7 akciós modellt kínál 2019. július 1-től a nagycsaládosoknak

A VW kínálatában 7 olyan modell is szerepel, amelyben minimum 7 férőhely várja a nagycsaládokat. Ez az egyik legszélesebb választék a 2,5 millió forintos támogatási akcióban.

A legalább hétszemélyes személygépjármű vásárlásához a minimum 3 gyermeket nevelő családok, vagy egy szülős nagycsaládok igényelhetnek támogatást 2019. július 1-től 2022. december 31-ig, akár 2,5 millió forint összegben, ami maximum a jármű bruttó vételárának felét teheti ki. Ez egy vissza nem térítendő támogatás, azzal a kitétellel, hogy a megvásárolt autó 3 évig nem értékesíthető. Fontos információ, hogy nincs motormegkötés, a kedvezmény igénybe vehető bármely benzines és dízel erőforrással.

Volkswagen Caddy
A VW kínálatában a legkisebb, rövid tengelytávú Caddytől, a hosszú Caddy Maxi, Touran, Tiguan Allspace, Sharan, Multivan és Caravelle modellekig igen széles a választék. A lehetőségeket végignézve a "Nagy család + Nagy Volkswagen = Nagycsaládos kedvezmény" oldalon érdemes nagyobb figyelmet szentelni a Caddy Maxi Trendline modellnek, amely 130 lóerős, 1.4 TSI benzines motorral az állami támogatással együtt már 3,999 millió forintért elérhető. Ez az ár a támogatás 2,5 millió forintos összege felett további 1,387 millió forintos kedvezményt jelent az alapárhoz képest. A Caddy Maxi egy igazi családi modell, a hosszított karosszériának köszönhetően az autóban a hét személyes kivitel esetében is még hatalmas, 530 literes rakodótér áll rendelkezésre, ahová a család poggyászai mellett akár több babakocsi is befér. A népszerű Trendline felszereltség számos kényelmi és biztonsági extrát tartalmaz, így az utastér felmelegedését a hővédő üvegezés és a klímaberendezés egyaránt segít megakadályozni, az utasok kényelmét a számtalan zárható és nyitott rakodórekesz szolgálja, az utazás biztonságát pedig elektronikus biztonsági berendezések széles tárháza felügyeli, mint a Front Assist környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval, a Tempomat sebességszabályozó berendezés sebességkorlátozó funkcióval, vagy a hegymenet asszisztens, amely emelkedőn való indulásnál akadályozza meg az autó hátragurulását.

Volkswagen Caddy - az ülések
A Touran, a Sharan - utóbbi elektromos tolóajtókkal és 7 önálló üléssel az utastérben, az egyterűek családcentrikus komfortját kínálják, a Tiguan Allspace szabadidőautó 7 személy számára kellemes utitárs kevésbé kiépített utakon is. Ezek a modellek szintén 4 millió forint összkedvezménnyel vásárolhatók meg.

Volkswagen Touran
A VW Touran a márka egyik legkedveltebb modellje a családosok körében. Alapkivitelben öt különálló ülés biztosít kényelmes és biztonságos közlekedést a bennülőknek, azonban az extraként rendelhető harmadik üléssornak köszönhetően a vezető két további ifjú vagy akár felnőtt utasával is megoszthatja az utazás élvezetét. Az Easy Entry funkciónak köszönhetően a második üléssor külső tagjai ekkor egész egyszerűen előre hajthatók illetve csúsztathatók. A második és harmadik sor minden ülésén rendelkezésre álló ISOFIX rögzítési pontok segítségével akár öt gyermekülés is biztonságosan elhelyezhető a Touran utasterében. A modern vezetőtámogató rendszerek a Touran modellekhez is rendelhetők, mint például a Side Assist, mely sávváltásnál ügyel a holttérben esetleg megbúvó forgalomra, vagy a sávtartó asszisztens. Ráadásul az akcióban érintett Comfortline és Highline kivitelű modellek esetén a távolságtartó ACC és a Front Assist a szériafelszereltség része.

A Sharan egy klasszikus egyterű, variálható térkoncepcióval, opcionális elektromos tolóajtóval és mindhárom üléssorban maximális kényelemmel több, mint ideális családi autó.

- A Volkswagen egy családi autó márka - mondja Dalnoki Balázs, a Volkswagen hazai márkaigazgatója -, így nagyon örültünk a bejelentett 3 vagy több gyermekes családok számára kínált állami támogatásnak, hiszen több típusunk is megfelel a feltételeknek és amelyeknél a jogosultak számára biztosított 2,5 millió Ft támogatást további másfél millió forintos kedvezménnyel toldjuk meg. Így a Touran, Sharan és Tiguan Allspace modelljeinket, motorverziótól függetlenül 4 millió forinttal alacsonyabb áron vásárolhatják meg a támogatásra jogosult nagycsaládosok.