Nissan X-Trail Columbia - mintatermk termkmintval


Gg Lszl
2006. oktber 20.

Limitlt modelleket ltalban akkor szoks piacra dobni, ha nem fogy rendesen a termk, s nincs id vagy pnz a modellfrisstsre. Mindez nem mondhat el a Nissan X-Trail-rl, hiszen a 2001-ben bemutatott SUV az egyik legsikeresebb ebben a kategriban, s szmtalan szakmai djat s elismerst is bezsebelt azta.

Jogosan merl fel teht a krds, igazbl kinek volt j a Columbia-szria piacra dobsa? Nem hinnm, hogy aki minimum hatmilli forintrt vesz autt, azt nagyon befolysoln a dntsben, hogy "ingyen" kap hozz egy nagyjbl hatvanezer forintos dzsekit. s az sem valszn, hogy aki ilyen kabtra vgyott, az a Dockyard zletek helyett a Nissan szalonokba rohant. Akrmilyen j szabadidruha is a Columbia, annyira azrt nem, hogy ettl jelentsen megntt volna az X-Trail eladsa. Bezzeg ha fordtva lett volna meghirdetve az akci, hogy minden Columbia Selkirk kabt vsrlsakor kap mell a vev egy Nissan X-Trail-t! De annyira meg nem rossz aut ez, hogy gy kelljen osztogatni! St! De mivel a dzseki jrt az authoz s nem fordtva, annyira nagy rvgs nem lehetett az amerikai sportruhzat-gyrtnak az a nhny szz kabt, ahny Nissan elkelt az akci alatt.
Azt persze nem tudhatjuk, hogy mennyit fizetett azrt, hogy mrkajele tbb helyre is felkerlt az autkra. Az ideolgit persze rtjk, hogy "mindkt mrka az erteljessget s a korszer technolgit, a termszet szeretett s az igazi kalandszellemet testesti meg".

Persze az ilyen akcik kzponti dntsek nyomn szletnek, nem a magyar Nissan importr s a Columbia hazai forgalmazja tltte ki. Utbbi nem is nagyon akart tudni rla, ahogy azt sem hajland tudomsul venni, hogy az termkei szorosan kapcsoldnnak a terepjrzshoz. Az anyacg is bizonyra csak ri passzibl hivatalos tmogatja vek ta a legnagyobb tereprali versenynek, a Dakarnak, mert mr nem tud mihez kezdeni az extraprofitjval.

Ha teht valaki Nissan X-Trail Columbit vsrolt, akkor nem kapta meg azonnal hozz az izzkszlettel s elakadsjelz hromszggel egytt a dzsekit is, hanem ki kellett tltenie egy rlapot, visszakldeni, majd nhny ht mlva Franciaorszgbl rkezett meg a cmre a kivehet blses, knny, de strapabr, szigetelt varrs, vzll cipzrral, levlaszthat kapucnival s tbbfunkcis zsebekkel "szerelt" sportdzseki.

Emiatt mi is csak az autt tudtuk kiprblni, a kabtot nem. A Nissan X-Trail nem sokat vltozott az t vvel ezeltti bevezetshez kpest. Eltnt a rdi kt oldala melll a htttital-trol doboz, pedig azt a korbbi vltozatban nagyon szerettem. A mszerfal maradt kzpen, alatta viszont mr CD-s rdi van, nem kazetts, mint az n 2002-es autmban. Mshov kerlt az All Mode 4x4 kapcsolja is. A tovbbra is kzpen lv mszeregysg miatt mindkt oldalon tbb rakodhely van, a vezet eltt is van a kesztytarthoz hasonl rekesz, amelyben mg 12 voltos csatlakoz is helyet kapott, br ennek a hasznlata korltozott, hiszen nyitott fedllel mgsem autzhatunk, ha meg bell tltjk mondjuk a mobilunkat, nehz hasznlni vezets kzben. Ettl eltekintve inkbb a praktikum teng tl benne, nem a dizjn. A rendlekezsre ll hely bven elg mind az utasoknak, mind a csomagoknak. Knyelmes s az egyes kezelszervek is knnyen s jl hasznlhatk.

1 2 tovbb »